Aladdin és az Oroszlánkirály is visszatér

Kiszivárgott a bejelentés – újabb régi játékok kapnak nagyobb elérhetőséget, mint például az Aladdin és az Oroszlánkirály is.

Ezúttal az 1993-as Aladdin és az 1994-es The Lion King az, ami a régebbi platformokról (SNES, SEGA Genesis, vagy Európában SEGA Mega Drive) költözik át a PlayStation 4-re, az Xbox One-ra, a Nintendo Switchre, és nagy valószínűséggel a PC-re is, mert a Disney biztosan nem hagyja ki annak a lehetőségét, hogy újabb platformon tudjon kasszírozni az újrakiadással. Ezt a párost a GameStopos alkalmazottaknak megtartott GME Conference-en jelentették be, de persze a szivárgás elkerülhetetlen volt. Az információk szerint a GameStopban augusztus 28-ától lesz a kollekció előrendelhető.

Mind az Aladdin (Genesis változat – eltér a SNES-től), mind a The Lion King (SNES) eredeti és 1080p-s felbontásban is játszható lesz az eredeti soundtrackekkel. Új funkciók is lesznek – valószínűleg emuláció révén -, így előre-, és vissza is tekerhetünk a játékokban, és akiknek esetleg túlzottan nehéz lenne a kilencvenes évek platformerei közül eme két alkotás (és akkor itt most egy kis utalással élve naezmostúlnehííííz), akkor a játék bemutathatja, hogy miként is lehet az előttünk álló akadályokat leküzdeni. Ennyire lebecsülnék a játékosok képességeit? Mondjuk látván az általános nehézségi szint csökkenését, kimondhatjuk, hogy igen.

Úgyhogy folytatódik az, hogy a régebbi játékokat újracsomagolják, hogy aztán újra pénzt kasszírozzanak azokból a fejlesztők. Még kérdéses, hogy ez mikor fog megállni, vagy esetleg az, hogy lehetséges-e új játékokat készíteni ezekből a licenszekből, de mivel mind a kettő a Disneyé, nagy valószínűséggel egy nagy, kövér hangú nem a válasz Miki egér szájából. És még nincsen hivatalosan bejelentve a pakk, de ilyesmivel nem szoktak trükközni, vagy hoaxnak sem nagyon nevezhető az ilyesmi. (Ha igen, akkor többen is hazudnak, azt meg megcáfolhatjuk.)

Úgyhogy az Aladdin & The Lion King Collection (bármi is lesz ennek a neve, mi így kereszteltük el) ősszel (október) fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox Onera és Nintendo Switchre biztosan, PC-re pedig nagy eséllyel.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu