Úton az NVidia GeForce GTX 1650 Ti?

TECH HÍREK – Újabb videókártyát tervez kiadni az NVidia, az NVidia GeForce GTX 1650 Ti-t?

Az NVidia a low-end videókártya piacon a Turing architektúrával van jelen. Itt tervez bővíteni a cég, mégpedig úgy, hogy a korábban általunk is taglalt GTX 1650 és a GTX 1660 közé beékelné a GTX 1650 Ti-t. Ezen a CUDA magok száma 896 és 1408 között lenne, amivel akár olyan teljesítményt is felmutathat a GTX 1650 Ti, ami akár az előző generációs, még a Pascal architektúrára épülő GTX 1060 szintjét is felülmúlhatja. Ezzel a lépéssel amúgy az NVidia az AMD ellen kíván fellépni, ugyanis a videókártyás piacnak ezen részét mostanában ők fedik le az RX 570-es és RX 580-as GPU-kkal.

Az Overclock3D szerint a GeForce GTX 1650 Ti-nek 1024 és 1280 közötti CUDA maggal kellene rendelkeznie, hogy tényleg elérje a köztes pontot a 1650 és a 1660 között (utóbbiból a Ti-t érdemes választani!), és mivel 128-asával szokott az NVidia játszani, így 1024, 1152, vagy 1280 CUDA mag lehet a még be nem jelentett, és az értesülések szerint szeptember végén vagy október elején megjelenő videókártyában, aminek órajelét, memóriájának mennyiségét és sebességét, illetve a memória buszának méretét még nem ismerjük.

Eközben a pletykák szerint az AMD is dolgozik egy belépő szintű Navi videókártyán (ne feledjük, a next-gen PlayStation és Xbox is a Navi chipjét fogja alkalmazni a 2020 végi megjelenésükkor), hogy ne nagyon hagyja az NVidiát teret nyerni, és így lehetséges, hogy a GTX 1650 Ti létezése pont a Navi kártya készülése miatt valósulhatott meg.

Úgyhogy nem csak a csúcskategóriás kártyák között megy az adok-kapok a két cég között (erre már több mint egy, sőt, már jóformán két évtizede van példa…), hanem az olcsóbb megoldások között is, ugyanis nem mindenkinek telik egy, a valós idejű sugárkövetést is támogató NVidia GeForce RTX 2070 Superre. Például. (Hát még errefelé + 27% áfa, stb…)

Forrás: Overclock3D

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu