Menu

Rajongói PC változat készül a Red Dead Redemption játékból! [VIDEO]

A 2010-ben megjelent első Red Dead Redemption sosem jelent meg PC-n.

Csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jött ki. (Azóta az Xbox One X is támogatja.) Most viszont egy rajongói projekt révén hamarosan talán PC-n is felbukkanhat majd a Western kaland, ám nem hivatalos munkáról beszélhetünk, ugyanis emögött nem a Rockstar Games áll közvetlenül. A projekt neve Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project (elátkozott feljavítási projekt), amin DamnedDev dolgozik. A GTAForumson mutatta be eddigi eredményeit a fejlesztő – a kód az emulált Xbox 360-as, PlayStation 3-as eredetin alapul, ugyanis már mindkét konzolnak van emulátorja. (Az Xbox 360-nak a Xenia, a PlayStation 3-nak pedig az RCPS3.)

A terv az, hogy jobb minőségűek legyenek a textúrák, fel legyen skálázva magasabb felbontásra a kezelőfelület és a HUD, továbbá pár, a Rockstar által a játékba rakott effekt kivételre kerüljön, ugyanis azok révén futott akkoriban a két hetedik generációs konzolokon a Rockstar Games játéka. Ha sikerül véghez vinni a projektet, akkor a frame rate is javulhat a későbbiekben. Egy mod már működik, és ez decemberben jelenhet meg a nyilvánosság előtt, igaz, ez még egy korai build, és a fejlesztőnek szüksége van egy kis segítségre, hogy esetleg teljes formájában is megvalósuljon az egy lélegzetvétellel ki nem mondható Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

A projekt nem tartalmazza a Red Dead Redemption-t, így nekünk kell saját példányt kerítenünk hozzá (mindegy, hogy melyik konzolhoz) – DamnedDev szerint azért, mert így talán nem fog a Rockstar és a Take-Two az ajtaján kopogtatni. Szerintünk ez nem lesz elegendő, ugyanis a kiadó nem éppen kedveli az ilyen megnyilvánulásokat. Emiatt nem tartjuk kizártnak, hogy a jó öreg cease-and-desist utasítással perrel fog fenyegetőzni a kiadó, így hamarosan lehet, hogy így leállításra kerülhet a nemhivatalos remaster kísérlete… talán csendben maradhatott volna addig, amíg el nem készül vele.

Forrás: VG247

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

theGeek.hu Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb theGeek hírekről és információkról, akkor itt iratkozhatsz fel.

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu