Rajongói PC változat készül a Red Dead Redemption játékból! [VIDEO]

A 2010-ben megjelent első Red Dead Redemption sosem jelent meg PC-n.

Csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jött ki. (Azóta az Xbox One X is támogatja.) Most viszont egy rajongói projekt révén hamarosan talán PC-n is felbukkanhat majd a Western kaland, ám nem hivatalos munkáról beszélhetünk, ugyanis emögött nem a Rockstar Games áll közvetlenül. A projekt neve Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project (elátkozott feljavítási projekt), amin DamnedDev dolgozik. A GTAForumson mutatta be eddigi eredményeit a fejlesztő – a kód az emulált Xbox 360-as, PlayStation 3-as eredetin alapul, ugyanis már mindkét konzolnak van emulátorja. (Az Xbox 360-nak a Xenia, a PlayStation 3-nak pedig az RCPS3.)

A terv az, hogy jobb minőségűek legyenek a textúrák, fel legyen skálázva magasabb felbontásra a kezelőfelület és a HUD, továbbá pár, a Rockstar által a játékba rakott effekt kivételre kerüljön, ugyanis azok révén futott akkoriban a két hetedik generációs konzolokon a Rockstar Games játéka. Ha sikerül véghez vinni a projektet, akkor a frame rate is javulhat a későbbiekben. Egy mod már működik, és ez decemberben jelenhet meg a nyilvánosság előtt, igaz, ez még egy korai build, és a fejlesztőnek szüksége van egy kis segítségre, hogy esetleg teljes formájában is megvalósuljon az egy lélegzetvétellel ki nem mondható Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

A projekt nem tartalmazza a Red Dead Redemption-t, így nekünk kell saját példányt kerítenünk hozzá (mindegy, hogy melyik konzolhoz) – DamnedDev szerint azért, mert így talán nem fog a Rockstar és a Take-Two az ajtaján kopogtatni. Szerintünk ez nem lesz elegendő, ugyanis a kiadó nem éppen kedveli az ilyen megnyilvánulásokat. Emiatt nem tartjuk kizártnak, hogy a jó öreg cease-and-desist utasítással perrel fog fenyegetőzni a kiadó, így hamarosan lehet, hogy így leállításra kerülhet a nemhivatalos remaster kísérlete… talán csendben maradhatott volna addig, amíg el nem készül vele.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu