Control: brutálisan beszaggat a játék konzolon a megjelenés első napján! [VIDEO]

A játék felbontása és súlyos framerate esések a Control legfőbb problémái.

Bár a megjelenés előtt még kicsit megosztotta a játékosközösséget a Control – legalábbis abban a tekintetben, hogy milyen jövőt jósoltak neki – mégis, úgy tűnik, hogy a kritikusokat alapvetően elvarázsolta a Max Payne és az Alan Wake készítőinek új játéka.

A Control egyértelmű kritikai siker és bár a mi kritikánk még nincs kész, azt már megerősíthetem, hogy nálunk is rendkívül pozitív élményekkel társult a Remedy sikervárományosa. (A játékot a theGeek tesztelőcsapatából hárman is folyamatosan játsszuk: Dante, DaemonX és jómagam (BadSector), így a tesztünk hármunk közös élményének és tapasztalatának szintézise is lesz.)

Ugyanakkor amit sajnos Dante-vel mi magunk, a saját szemünkkel is tapasztaltuk, hogy bizony a Remedy címe nagyon súlyos framerate eséseket produkál PS4, PS4 Pro, Xbox One (S) és Xbox One X konzolokon egyaránt. Szó sincs a 30 fps alatti esésekről, itt bizony már 14 és 19 fps közé is zuhan a játék, ahogy azt a Digital Foundry Youtube tesztjében a saját szemetekkel is láthatjátok (meg sajnos mi is látjuk Dante-val folyamatosan). Ez természetesen leginkább az legkeményebb akció kellős közepében történik, amikor jobbra-balra teleportálnak az ellenfelek és össztüzet nyitnak ránk, nekünk pedig bizony a célzás és az ide-oda cikázás mellett a súlyos beszaggatásokra is figyelnünk kell.

Talán mondanom sem kell, hogy a régebbi konzolverziókon: PS4-en és Xbox One-on még súlyosabb a helyzet. Ezeken a masinákon nemcsak még durvább a lag, de ráadásul még a játékosoknak meg kell elégedniük a 900p és 720p felbontásokkal.

Csak reménykedhetünk benne, hogy a Remedy kézbe veszi a dolgokat és rövidesen kiad egy patch-et, amelyekkel helyreüti ezeket a hiányosságokat.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu