Főnixmadárként éledt fel hamvaiból a Telltale Games, új játékokkal!

Az LCG Entertainment nevű cég élesztette fel a Telltale Games-t és régi játékok újrakiadása mellett vadonatúj címekkel is kecsegteti a közönséget „az elkövetkezendő hetekben”.

Még egy év sem telt el, hogy az egész játékvilágot azzal sokkolták, hogy a Telltale Games csődbe ment. Most viszont jó híreket közölhetünk: tegnap derült ki, hogy Telltale ismét életre kelt az LCG Entertainment nevű cégnek köszönhetően, amely a nagyközönség tudtára adta, hogy a The Walking Dead, a Batman, a Guardian of the Galaxy és más nagynevű franchise-okat kalandjátékban kiadó cég régebbi játékait felvásárolta és ismét árusítani fogja, továbbá új franchise-okat, játékokat meg fog majd jelentetni.

A Talltale új cégét Jamie Ottilie és Brian Waddle alapította, akik felkérték a cég régi alkalmazottjait, hogy eleinte szabadúszóként visszatérjenek, illetve fix munkát is ígérnek a jövőre nézve.

És hogy milyen régebbi licencek feléledésére számíthatunk? Ottilie, aki főleg mobiljátékokon dolgozott, megerősítette, hogy olyan licencek vannak a birtokában, mint a The Wolf Among Us és a Batman és bár a többiről nem beszélt konkrétan, további bíztató információkkal szolgált még a sajtónak.

„Vannak még olyan licencek, amelyek már lejártak és amelyek után nyomozunk, hogy vissza tudjuk-e szerezni ezeket. Még semmi sem biztos, de egész biztosan sok történetet szeretnénk folytatni.” Sajnos ez az állítás azért nem vonatkozik a The Walking Deadre, amely immár a Skybound kezében van.

Persze még vannak más nagynevű brandek is, mint Tales of Borderlands, a már említett Guardians of the Galaxy, és a Minecraft, azonban egyelőre még ezek visszaszerzéséről nem tudunk semmit. A Telltale-féle Stranger Things játékot illeti, azt egyértelműen törölték és a Telltale új vezetősége megerősítette, hogy a jogok visszakerültek a Netflixhez.

A Telltale új vezetői azzal indokolták döntésüket, hogy felvásárolták a régi a céget, mert hisznek a kalandjátékok jövőjében. „Ez egy teljesen életképes üzlet, amely sajnos eltűnt a piac kondíciói, illetve az előző vezetőség bizonyos döntései miatt.” – magyarázta Ottilie. „Én szeretem az olyan játékokat, amelyek történeteket mesélnek el és úgy gondolom, hogy a piacon bőven elfér még egy olyan cég, amely a narratívákat erősítő játékokkal foglalkozik.

A Telltale Games új honlapját itt éritek el.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu