Yakuza: Like A Dragon: merőben más lesz a Yakuza 7! [VIDEO]

Az Ichiban Kasugát a főszerepbe rakó Yakuza-játék (ugyanis nem Kazuma Kiryu lesz a főszereplő!) alaposan bemutatták.

A SEGA Japánban Yakuza 7: Whereabouts of Light and Darkness néven fogja kiadni a játékot (eredetileg Ryuu Ga Gotoku 7: Hikari to Yami no Yukue), de a nyugati elnevezés is hivatalos már: Yakuza: Like a Dragon lesz. Tehát a fény és sötétség helyszíne helyett mint egy sárkány – furcsa változtatás, de mindegy is.

„A PlayStation 4-en megjelenő Yakuza-sorozat legújabb számozott tagja az új főszereplő, Ichiban Kasuga történetéről szól egy új helyszínen (Isezaki Ijincho Yokohamában). Nem csak a történetet, hanem a játékmenetet is megváltoztatja az új főhős, aki a kétségbeesés mélységeiből küzdi fel magát egy olyan történetben, ahol túljut a új magasságokba emelkedve magasabb rangúakon. […]

A Yakuza: Like A Dragon egy élő parancsos RPG-csatát alkalmaz, ami kombinálja a sorozatra jellemző akciót egy RPG-s parancsrendszerrel. Egy olyan rendszerré fejlődött, amiben bárki élvezheti a lenyűgöző csatákat. Ebben a teljesen új harci rendszerben Ichiban Kasuga és az ő csapata úgy küzd, hogy kiválasztjuk az eltérő hatású technikákat (támadás, gyógyítás/pihenés, támogatás, stb.). [Körökre osztott harc lesz, csak nem használták ezt a kifejezést… – a szerk.] […] A Yakuza: Like A Dragon egy új, hatalmas területen játszódik a yokohamai Isezaki Ijinchóban, ami több mint háromszor nagyobb mint a tokyói Kamurocho, Yokohamában, ahol minden helyszínnek eltérő arca van, egy nagy történet fog kibontakozódni,” olvasható a játék weboldalán.

A főszereplő, Ichiban Kasuga 18 évnyi börtön után szabadul ki (elvitte a balhét egy gyilkosság után), és persze a körülötte levő karakterek is mind újak lesznek. A Tojo-klán megbukott Kamurochóban (és annak egyik vezetője, Masumi Arakawa is szerepet játszik a sztoriban), és annak „ostora”, Jo Sawashiro még mindig ki nem állhat bennünket – csakhogy most már az Omi Alliance, az új kamurochói uralkodó Yakuza-klán alatt dolgozik (akkoriban az ő balhéja miatt ültünk a dutyiban…). Még megemlítendő Namba is, aki utcára került, miután a feketepiacra tolta át a kórházi gyógyszereket, ugyanis nővérként dolgozott. Masumi Arakawa meglövi Ichiban Kasugát, és Namba menti meg az életünket, sőt, a legfőbb „beosztottunk” lesz. Amúgy Kasuga, Arakawa, és Sawashiro is fel fog bukkanni a játékban 2000-es és 2019-es formában is. A történet úgy tűnik, hogy lesz olyan dramatikus mint az eddigi hat számozott rész.

A „drámai RPG-nek” nevezett Yakuza: Like A Dragon Japánban január 16-án fog megjelenni PlayStation 4-re, a nyugati rajt (angol weboldal is van, mégpedig itt) pedig valamikor 2020-ban lesz esedékes. Kérdéses, hogy a harcrendszer megváltoztatása bejön-e a SEGÁnak…

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu