Guillermo del Toro egy természetfeletti farkasemberes westernfilmet készít

MOZI HÍREK – Guillermo Del Toro a mexikói rendező egészen új, különleges műfajban próbálja ki magát.

Nem túl gyakori, hogy igazán ütős farkasemberes film készül és még ritkább, hogy ilyen érdekes megközelítésben. Most viszont úgy tűnik, hogy a mexikói rendezőlegenda, Guillermo del Toro belevág egy ilyen projektbe. A Hellboy és az Oscar-díjas A víz érintése című film rendezője és Hideo Kojima nagy barátja Issa López rendezőnővel társult ebben a projektben, amelyet „természetfeletti westernként” aposztrofálnak.

Issa López nagy sikert aratott a külföldön már vetített A tigrisek nem félnek című filmjével, amely egy mexikói drogkartellről szóló film, és amely Guillermo del Toro-nak különösen tetszett. Nemcsak del Torónak egyébként: Rotten Tomatos-on egészen elképesztő 95%-os átlagot kapott, szóval a hölgy igazán profi rendezőnek mondható – legalább annyira, mint del Toro. Ami pedig az új, közös filmjüket illeti: állítólag egy farkasemberről szól, westernkörnyezetben. A hírt maga Issa López jelentette be.

„Közös filmünk van Guillermo del Toro-val, aki nem csak rajong a projektért, de ráadásul már kérdezget, hogy mit csinálunk legközelebb. Szóval egy farkasemberes, természetfeletti westernfilmen dolgozunk. Nagyon izgatott vagyok! Ő írta forgatókönyvet, imádja és már előkészítő fázisban van projekt!”

Issa López szerint abból a szempontból is érdekes, vajon mi lesz ebből a filmből, hogy farkasemberes témába eddig nem készültek túl jó filmek. „Az Amerikai farkasember Londonban talán egy pozitív példa. Talán itt az ideje, hogy kicsit ismét belevessük magunkat a témába, hogy e klasszikus esszenciáját valahol ismét megtaláljuk. Úgy gondolom, hogy az emberiség számára ez egy átélhető történet, különösen a jelen korszakunkban.”

A rendező hölgynek egyébként teljesen igaza van: egy kezünkön meg tudnánk számolni a színvonalas farkasemberes filmeket, viszont a harmatgyengékből nem kevés készült. Csak reménykedhetünk, hogy az újdonsült rendezőpáros sikert arat majd ebben a műfajban, mindenesetre del Toro közismerten ért az ilyen különleges szörnyekről szóló alkotásokhoz (nem hiába kapott Oscar-díjat A víz érintés sem), szóval azért bizakodhatunk benne, hogy igazi klasszikust láthatunk majd.

Forrás: movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu