CryEngine 5.6: íme a következő generáció grafikája! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Crytek motorja újra komoly fejlődésen eshet át a CryEngine 5.6-nek köszönhetően.

2007 végén a Crysis lett a benchmark a PC-seknek. Ez a játék a CryEngine 2-t alkalmazta, és bizony igencsak egy paksi erőművel versengő PC kellett akkortájt ahhoz, hogy mindent a plafonra csavarva játszhassunk a Crysisszel. Az engine végül kicsit tovább lett fejlesztve, ugyanis a CryEngine 3 már a PlayStation 3-on, az Xbox 360-on, majd kicsivel később a Nintendo Wii U-n is lábra kelt.

Most viszont már a CryEngine 5.6-nál tartunk. Ezzel kapcsolatban publikált a Crytek egy új tech bemutató videót, ami előrevetíti, hogy mikre számíthatunk a következő generációs PlayStationön (PlayStation 5?) és Xboxon (Xbox Project Scarletten) jövő év végén. A videó a vége felé már igencsak a Crysis területére hasonlít (és nem lennénk meglepődve, ha valahogy remasterelnék azt a játékot, bár ki kell emelni, hogy anno az Electronic Arts publikálta… és tőlük azért nem gyakori a remasterelés, leszámítva talán a Burnout: Paradise példáját), és nem csak azért mondjuk, mert egy szigetet láthatunk.

Valós idejű térfogati köd, dinamikus megvilágítás – ez csak pár olyan effektus, amit a videóban láthatunk, de van itt még objektum alapú elmosódás (a jó öreg motion blur továbbgondolt kiadása), pontosabb napsugarak, sőt, fizikailag szimulált kötelek is – utóbbin egy zombit láthatunk bemutatni, hogy miként működik a technológia. De még a növényzet érintés áltai elhajlása is korrekt, ami magyarul annyit tesz, hogy ha például rálépünk a gazra, akkor az alattunk elhajlik. Teljes testre kiható ragdoll effektek, ütős ruházatábrázolás, satöbbi – realizmus, realizmus, realizmus. Nagyon durva, amit az engine megvalósíthat a jövőben.

Azért a jövőben, mert bár pár napja tette közzé a Crytek az 5.6-os CryEngine-t (az üzleti modelljük 5%-os részesedést kér a bevételekből), azért kell egy kis idő arra, hogy KIHASZNÁLHASSÁK a fejlesztők az újdonságokat. A Crytek legújabb játéka, a Hunt: Showdown is CryEngine-en fut amúgy.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu