PlayStation 5: jelentősen felgyorsítja a fejlesztési időt a processzor

A következő generációs PlayStation, amit talán februárban fog a Sony bemutatni a pletykák szerint (és ekkor talán nevet is kaphat a konzol, amit jobb ötlet híján csak PlayStation 5-nek hívunk), nagy előrelépés lesz.

A PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett (ez hivatalos kódnév legalább…) esetében is eddig többször is az SSD-k által biztosítandó előnyökről számoltunk be, de most a processzoron a sor. Ez hivatalosan az AMD Ryzen Zen 2 CPU-ja lesz, valamelyest egyedi módosítással. Erről beszélt a GamingBoltnak Tim Ash a BoxFrog Gamestől (ők egy gyors tempójú, légi harcokkal rendelkező játékot, a Lost Wingen dolgoznak éppen).

„Nagy előrelépés lesz [a PlayStation 5 processzora a PlayStation 4-éhez képest]. Sok korlátozástól megszabadít bennünket, így nem lesz korlátozva, hogy hány kalkulációt, számítást végezhetünk útközben. Nagyon sok és nehéz ötletünk van, amik kivitelezése talán lehetetlen lenne a jelenlegi generációs konzolokon (PlayStation 4 Slim, PlayStation 4 Pro, Xbox One S, Xbox One X). Továbbá erősen csökkenti a fejlesztési időt is, ugyanis kevesebb időt kell az optimalizálásra szánni!”, mondta Ash.

Úgyhogy Ash gondolatait tartsuk szem előtt: ha a PlayStation 5 nyitócímei között fogunk látni olyat, ami szaggatni fog, akkor joggal gondoljunk erre a nyilatkozatra. Ha tényleg könnyebb optimalizálni az AMD új processzorára, akkor vagy lusta volt a fejlesztő az új játékával (vagy nem volt rá ideje…?), vagy Ash tévedett. Ki tudja, bármelyik lehetőség fenn állhat ebben az esetben.

A következő generációs PlayStation nagy eséllyel 2020 végén fog megjelenni, közel az Xbox Project Scarletthez – elvégre 2013-ban is ez volt a PlayStation 4 és Xbox One rajtjakor -, ám még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a két next-gen konzol. Ebben közrejátszhat még az Egyesült Államok és Kína között zajló tarifaháború is, aminek fejleményeit az utóbbi hónapokban mi is figyelemmel követtünk, hiszen Európára is kihathat a későbbiekben.

Forrás: Gamingbolt

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu