Doom-hírek: a Doom 64 is meg fog újra jelenni? [VIDEO]

Az első három Doom játék után nem kizárt, hogy a Nintendo 64-re megjelent Doom 64 is napvilágot fog látni a modern platformokon.

Korábban a nyár folyamán a PEGI, a pán-európai korhatár-besoroló bizottság PC-re értékelte a Doom 64-et. Ezt most megfejelhetjük az ausztrál besorolással, amit nem is töröltek azóta, sőt, MULTI-PLATFORMKÉNT listázzák a játékot, igaz, kicsit furán: bár a Bethesda mint kiadó logikus – ők felvásárolták anno az id Software-t, az IP kiötlőit -, a fejlesztő kiléte már annál inkább fura. Azt írják, hogy ez a Midway Games. Jó, 1997-ben tényleg ők csinálták a Doom 64-et, de de 2009-ben megszűntek, és chicagói stúdiójuk a Warner alatt átnevezésre került egy bizonyos, senki által sem hallott NetherRealm Studiosszá…

Szóval úgy tűnik, hogy a Doom 64 a PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switchen és PC-n egyaránt feltűnhet. Remélhetőleg ezúttal nem fog kelleni kötelező Bethesda.net fiók hozzá.

A Doom témánál maradva akkor beszéljünk még a Doom 4 Vanilláról, ami lényegében nem más mint a 2016-os Doom demake-je a második részre építve. A soundtrack is felbukkant MIDI-sítve, és még az utolsó boss is felbukkan a modban, amit Noiser készített, kiemelve, hogy több mint húsz illető járult hozzá sprite-okkal, textúrákkal és audióval.

„Ez a Doom 2016 ahogy 1993-ban elképzelhető lenne. Több mint két év után örömmel jelenthetem be eddigi legnagyobb projektemet: ez egy játékmenet mod, amit a 2016-os Doom inspirált, és úgy készült, hogy kompatibilis legyen bármelyik source-porttal (vagy akár azok nélkül is). 100%-osan kompatibilis a vanilla (alap) kiadással – mindez az eredeti Doom 2 exéjének korlátjai között!”, írta Noiser a Doomworld fórumon.

Egy kis trailer is van ízelítőnek, ha ez nem lenne eléggé meggyőző,…

Forrás: PCGamer, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu