Menu

Doom-hírek: a Doom 64 is meg fog újra jelenni? [VIDEO]

Az első három Doom játék után nem kizárt, hogy a Nintendo 64-re megjelent Doom 64 is napvilágot fog látni a modern platformokon.

Korábban a nyár folyamán a PEGI, a pán-európai korhatár-besoroló bizottság PC-re értékelte a Doom 64-et. Ezt most megfejelhetjük az ausztrál besorolással, amit nem is töröltek azóta, sőt, MULTI-PLATFORMKÉNT listázzák a játékot, igaz, kicsit furán: bár a Bethesda mint kiadó logikus – ők felvásárolták anno az id Software-t, az IP kiötlőit -, a fejlesztő kiléte már annál inkább fura. Azt írják, hogy ez a Midway Games. Jó, 1997-ben tényleg ők csinálták a Doom 64-et, de de 2009-ben megszűntek, és chicagói stúdiójuk a Warner alatt átnevezésre került egy bizonyos, senki által sem hallott NetherRealm Studiosszá…

Szóval úgy tűnik, hogy a Doom 64 a PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switchen és PC-n egyaránt feltűnhet. Remélhetőleg ezúttal nem fog kelleni kötelező Bethesda.net fiók hozzá.

A Doom témánál maradva akkor beszéljünk még a Doom 4 Vanilláról, ami lényegében nem más mint a 2016-os Doom demake-je a második részre építve. A soundtrack is felbukkant MIDI-sítve, és még az utolsó boss is felbukkan a modban, amit Noiser készített, kiemelve, hogy több mint húsz illető járult hozzá sprite-okkal, textúrákkal és audióval.

„Ez a Doom 2016 ahogy 1993-ban elképzelhető lenne. Több mint két év után örömmel jelenthetem be eddigi legnagyobb projektemet: ez egy játékmenet mod, amit a 2016-os Doom inspirált, és úgy készült, hogy kompatibilis legyen bármelyik source-porttal (vagy akár azok nélkül is). 100%-osan kompatibilis a vanilla (alap) kiadással – mindez az eredeti Doom 2 exéjének korlátjai között!”, írta Noiser a Doomworld fórumon.

Egy kis trailer is van ízelítőnek, ha ez nem lenne eléggé meggyőző,…

Forrás: PCGamer, VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu