Bukás volt a Tomb Raider film, sebaj, jön a folytatás

MOZI HÍREK – Anyagilag sem volt siker, kritikailag pedig kifejezetten bukás volt a legutóbbi Tomb Raider film, de a Warner Brothers nem adja fel.

94 millió dollarból készült az Alicia Vikander, Oscar-díjas színésznő Tomb Raider filmje, az USA-ban a bevétel mindössze 58 millió volt. Azért a többi országban azért összességében jól szerepelt a régész-kalandorlány újgenerációs filmje: 216 millió dollárt szedett össze, viszont ki tudja, ebből mennyi pénz szivárgott a Warner kasszájába. Ilyenkor szokták azt mondani az óvatosabb filmstúdió CEO-k, hogy: „Gyerekek, ezt hagyjuk, szép volt, jó volt, ennyi volt, kuka.”

A Warner Brothers vezetőségét azonban nem olyan fából faragták, hogy holmi anyagi sikertelenség és eléggé egyértelműen negatív kritikai átlag elbátortalanítsa őket: készül már a folytatás. Annyit azért változtattak, hogy bár Alicia Vikandert nem cserélték le, viszont a forgatókönyvírót és a rendezőt igen: előbbi Amy Jump lesz, utóbbi pedig Ben Wheatly. A két alkotó jól ismeri egymást, mindketten inkább művészfilmeken dolgoztak, bár Wheatly a Kereszttűzzel című akciófilmmel már bebizonyította, hogy ehhez a műfajhoz is ért. Hogy mindez elég lesz-e a következő Tomb Raider film sikeréhez, az érdekes kérdés…

És hogy mindez mennyire biztos? Annyira, hogy már van megjelenési dátum is: a még ismeretlen történetű Tomb Raider 2 2021. március 19-én kerül a mozikba.

Az előző Tomb Raider film kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu