Befejezheti a Double Fine a kiadói tevékenységeit

A 2014-ben elindított Double Fine Presentsre valószínűleg többé már nem fog sor kerülni, miután az idei E3-on a Microsoft bejelentette, hogy a Tim Schafer által vezetett Double Fine már az Xbox Game Studios része.

„Még valamelyest ismeretlen, hogy miként fog a Double Fine Presents fejlődni. Jelenleg nincs értelme a kiadói tevékenységeknek, ha nem csinálhatjuk, mivel a platformok limitálva vannak. Üzleti értelemben véve strukturálisan nem tudom, hogy van-e értelme egy kiadónak lennie egy másik kiadón belül. Ez egy komplikált ügy…  ha visszamész megnézni, hogy miért létezett a Double Fine Presents, nagy részben azért volt, mert olyan sok játék volt, és nagyon nehéz mostanában egy egyedülálló játéknak felhívnia magára a figyelmet. Sok megállapodáson estünk már át, láttuk, hogy miként történnek, ahogy azt is, hogy a platformok tulajdonosai, vagy sajtó hogyan működnek – ezek mind eltérő dolgok, amiket egy első játékát fejlesztő indie nem biztos, hogy tud. Úgy gondoltuk, hogy talán segíthetünk nekik ezzel, és ezzel valamelyest kiválogathattuk a kedvenc játékainkat, hogy azok több figyelmet kapjanak…

Még mindig csinálhatunk olyasmit, mint ami a Day of the Devs is, ami egy másik része a cégnek. Ez 70 vagy 80 játékot emel ki, és az emberek így találkozhatnak azok fejlesztőivel, és játszhatnak is azokkal a játékokkal. Ez a rendezvény ingyenes a közönség számára. Ez egy remek mód arra, hogy megközelíthessük ugyanazt a küldetést, és továbbra is csinálhatjuk anélkül, hogy hivatalosan is rá kellene tennünk a nevünket, elvéve egy kisebb részesedést… ezt már nem kell többet csinálnunk,” mondta Tim Schafer, a Double Fine vezetője a Destructoidnak.

A Double Fine tovább él viszont, csak nem lesz kiadó már – a következő játékuk, a Psychonauts 2 amúgy 2020-ban fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, Mac-re és Linuxra (mivel a Microsoft-felvásárlás előtt kezdték meg a fejlesztést). Ez nemrég lett 2019-ről elhalasztva amúgy.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu