Álom doktor: egy rendkívül lényeges elemet emeltek át a Ragyogásból!

MOZI HÍREK – Méghozzá elképesztően sokat is dolgoztak rajta az Álom doktor című film készítői.

Mike Flanagan rendező állítólag apai-anyait belead, hogy az igazi, hamisítatlan Stanley Kubrick feeling átjöjjön a filmből. Bár az eredeti mű, amelyből a filmet adaptálták Stephen King saját folytatása a regényhez, a Hill House szelleme sorozat rendezője biztos akart lenni benne, hogy a saját filmje a legendás 1980-as Ragyogáshoz is kötődik. Éppen ezért Flanagan konkrétan napokat töltött azzal, hogy az Overlook Hotelt úgy építse újjá, hogy az 2019-ben is pontosan úgy nézzen ki, mint 39 évvel ezelőtt, amikor Jack Nicholson a családját terrorizálta a filmvásznon.

Egészen a „Colorado Lounge-tól” kezdve, ahol Nicholson először kattant be, miközben a „Csak munka és semmi játék” szavakat gépelte egymás után, a hátborzongató folyósón keresztül, ahol Danny az ikrekkel találkozott, egészen a hátborzongató 237-es szobáig, Flanagan tökéletesen másolatokat készített Kubrick eredeti tervei alapján. A rendező mesélte, hogy ezeket konkrétan a Warner Bros.-tól szerezte meg, amelyek hűen őrizte az 1999-ben elhunyt rendező terveit.

Minden egyes helyszínt feltöltöttek az újragyártott hozzáváló bútorokkal és tárgyakkal, amelyeket úgy sikerült elkészíteni, hogy Flanagan irgalmatlan sok időt töltött azzal, hogy a film minden egyes képkockáját vizslatta, és nemhogy a falakon lévő fényképeket, de még a könyvespolcokon lévő könyveket is összeszedte! Persze, még így is előfordult, hogy nem talált meg valamilyen tárgyat, ezért ilyenkor valamilyen hasonlót gyártatott le a régi film ínyencei számára.

És hogy miért volt szükséges ekkora műgonddal újrakreálni az első film szállodáját? Nem, nem csak azért, mert visszaemlékezések lesznek a főszereplő gyerekkorából, hanem a rendező azt is elárulta a sajtónak, hogy a film utolsó szakasza majd a szállodában játszódik.

Az Álom doktor egyébként a Ragyogás gyermekszereplőjének felnőttkorát kíséri, az Ewan McGregor által alakított Danny-val, aki rendkívül nehezen dolgozza fel a gyermekkori traumáit. Apjához hasonlóan az alkoholizmusba menekült és egy hozzá hasonló pszichikus képességekkel bíró fiatalnak próbál segíteni egy veszélyes szektaszerű szervezettel szembe szállva.

A Ragyogás folytatása, Álom doktor november 8-án rendel majd, tajkártyákat előkészíteni!

Forrás: Slash Film

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu