Hajlítható Joy-Connal tervez támadni a Nintendo?

Mostanában úgy is divatos a hajlíthatóság (főleg a mobiltelefonok esetében, de azzal is karcolódnak, úgyhogy ennek értelmét meg lehet alaposan kérdőjelezni…), és ezt a gondolatmenetet a Nintendo is bevetheti nemsokára.

A Nintendo Joy-Conját már két és fél éve kezünkbe foghatjuk (ugyanis 2017 márciusában jelent meg a Nintendo Switch, ami azóta kiemelkedően jól fogy, és emiatt sok játék, így például többek között az Overwatch is erre a platformra tart, nem is beszélve a The Outer Worldsről!), de az IPForce-on látható szabadalom szerint a Nintendo valamelyest módosíthatja a Nintendo Switch kijelzőjének oldalaira csatlakoztatható mini kontrollereket, amivel alapból ketten is együtt játszhatunk sok játékban is. A japán hivatalos szabadalmi adatbázisban ugyanis csuklóspántos Joy-Conról van szó, ami azt jelenti, hogy elhajlíthatjuk a kicsi kontrollert, így nem muszáj alapból egyenesnek lennie (mint amilyen most alapból is).

A lenti képeken látható, hogy lefelé el lehet hajlítani a Switch-hez csatlakoztatva is a Joy-Conokat, ami több játék esetében akár kényelmesebb, vagy a csuklóinknak esetleg kedvezőbb pozícióba kanyaríthatjuk azokat. Érdekes elképzelés, de gyakorlatban nem nagyon látni még ennek értelmét. Persze, ez is módosítás, újítás, de nem minden esetben láthatjuk azt, hogy ami papíron jó, az a valóságban is megfelelő, és a Nintendo ötlete is talán ide tartozik. (Persze ez a szabadalom nem vonatkozik a hónap vége felé megjelenő Switch Lite-ra, hiszen ott nem lehet leválasztani a Joy-Conokat!)

Erről további részleteket valószínűleg egy kis ideig nem fogunk még hallani… hacsak csütörtökön (szeptember 12-én) szóba nem kerül a hajlítható Joy-Con is a Nintendo új bejelentése során, amiről itt korábban már részletesen beszámoltunk. Talán a Wii Fit újragondolásának része lesz ez a gondolatmenet, talán nem.

A Nintendo Switch tehát próbálkozik itt-ott újdonságokkal, és ezekkel – miközben a Sony és a Microsoft is a következő generációs konzolján dolgozik – talán a figyelem középpontjában maradhat a nagy N.

Forrás: NintendoLife

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu