Kiszivárgott a Batman forgatókönyve? Kiderült, ki lesz Gordon felügyelő? [VIDEO]

MOZI HÍREK – 2021-ig kell várni  Matt Reeves filmjére, de a Batman forgatókönyv részletei most kiszivároghattak – legalábbis a Movieweb írása szerint.

A Movieweb a belsős információiról ismert freelance újságíró, Daniel Richtmanre hivatkozik, aki szerint a történet abból a korszakból játszódik, amikor Batman legkeményebb ellenfelei már felfedték magukat és javában randalíroznak Gotham City-ben. A „világ legnagyobb detektívjeként” a Sötét Lovagnak kell egy véres gyilkosságsorozatot kinyomoznia és Gotham mindegyik szupergonosza gyanús. Richtman így írta le a sztorit.:

„Batmannek ezúttal igazi detektívmunkát kell végeznie: Gotham polgárjai furcsa módon halnak meg egymás után és Batmannek Gotham legsötétebb bugyraiba kell lemennie, hogy bizonyítékokat találjon és megoldja Gotham City-hez és bűnözőihöz kötődő rejtélyeket. A filmben az összes jól ismer Batman szupergonosz karakter aktív – hasonlóan a képregényekhez és a rajzfilmekhez. A filmnek több főgonosza is lesz és mindenki gyanúsított.”

Ha ez a még csak erősen pletykaként kezelhető kiszivárgott információ igaz, akkor beigazolódni látszik az a pletyka is, hogy több, különböző szupergonosz szerepel majd a filmben: Pingvin, Riddler, Catwoman és Firefly, illetve bizonyos források Mr. Freeze szerepeltetéséről is beszélnek. Reeves korábban már említette, hogy a Batman inkább „noir detektívsztorinak” szeretné megalkotni, mint a szokásos szuperhősfilmnek és a rendező ezen nyilatkozata is passzol ehhez a vázlatos forgatókönyvhöz. Ami pedig már szintén ismert, hogy a Batman semmilyen módon sem kötődik majd a rövidesen mozikba kerülő Joker filmhez, illetve a korábbi DCEU filmekhez. Ha sikert arat, akkor egy vadonatúj szériát indíthat el.

Jeff Sneider, a Collider újságírója emellett arról is írt, hogy kiderült, ki az „első választás Jim Gordon szerepére: a Holdfény és a Zöld könyv főszereplőjéről: az afroamerikai Mahershala Aliról van szó. Sneider szerint Reeves Alit látja lelki szemei előtt, amikor Gordon bekapcsolja a denevér jelet, jelezve, hogy Gotham City-nek szüksége van Batmanre.

Ennek csak egyetlen, de igen erős érv mond ellent: Alit állítólag a Marvel és Disney már felvette a Blade reboot szerepére, és kicsit erősnek tűnik, hogy a színész két ilyen erős képregényfranchise-ban egyszerre szerepeljen.

Egyelőre tehát az egyetlen biztos színész magát a főszerepet alakító Robert Pattinson, amely egyelőre igencsak megosztja a rajongókat. Hogy mennyire lesz jó, vagy rossz az Alkonyat óta már igencsak változatos szerepeket alakító színész a Denevérember szerepében, azt legfeljebb csak 2021-ben tudjuk meg…

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu