Menu

Leállították a Red Dead Redemption PC-s rajongói projektjét!

Ahogy az várható volt, a Take-Two azonnal ráugrott az ügyre, így a Red Dead Redemption PC fejlesztése leállításra került.

A Red Dead Redemption: Damned Enhanced Projectről korábban mi is írtunk, és már OTT felvetettük, hogy idő kérdése csak az, hogy a Take-Two leállíttatja az egészet. Ez be is következett. „A projekt leállításra került. Egy update videó készül majd, és elmagyarázok benne mindent. Nem nagyon vagyok boldog. Kérlek, értsétek meg ezt, amíg el nem magyarázok mindent. Nem [mondhatom el, hogy] mi történt, de tudjátok, hogy kinek a keze járt közre a leállításban. Inkább nem beszélnék többet, mert arra figyelmeztettek, hogy hallgassak, de gyerünk már, az emberek alapból tudni fogják, hogy ki volt, ha a semmiből leállításra kerül a projekt. Csak ennyit mondok még akkor is, ha nem érted meg… de igen, a szokásos céges kapzsiság úgy gondolja, hogy erőszakoskodhat veled.

Legális okokból ez a projekt egy mod, és a létező játékot fogja használni javított dolgokkal és új textúrákkal, továbbá itt-ott feljavított modellekkel… de a média okozta ezt az egészet. Clickbaitelték valami olyasmiként, ami [ez a projekt] nem akar lenni csak megtekintések és klikkek céljából…

Az álláspontom eléggé erős, és nyerni tudnék, hogy megváltoztassam a gondolkodásukat. Eléggé piszkos dolgokat műveltek – megszerezték a privát adataimat, és felkeresték a családomat. Kapcsolatba léptem másokkal, hogy terjesszék ezt. Nem hagyom, hogy zaklathassanak engem, és hogy elhallgattassanak. Már leállítottam az egészet, de remélhetőleg helyére tudom tenni a dolgokat,” írta DamnedDev a GTAForumson.

A Take-Twotól NEM kapott cease-and-desist parancsot, hanem csak egy követelést a Take-Two jogi képviselőjétől arra, hogy állítsa le a projektet, ami eredetileg úgy lett azért bejelentve, hogy „remastereli és optimalizálja” Windows x64 platformokon a Red Dead Redemption PC-t. (Tehát akkor a média hol állította be másnak mint ami lenni akar…?)

Az ilyen megfigyelés és családfelkeresés mindenféleképpen tűrhetetlen a Take-Two-tól, és ez már nem az első alkalom: idén a Borderlands 3 szivárgása miatt SupMattót is félreállították (erról is írtunk).

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu