Sugárkövetésre szánt hardverrel is rendelkezni fog a next-gen Xbox

A jelenleg csak Xbox Project Scarlett kódnéven futó next-gen Xbox-ról elhintett valamit a The Coalition, akiktől nemrég jelent meg a Gears 5.

A next-gen Xboxról és PlayStationről is hallottunk már néhány dolgot, és azt is tudtuk már, hogy a valós idejű sugárkövetés, angolul ray tracing nagy újdonság lesz a két, 2020 végén megjelenő konzolban – a technológia PC-n az NVidia GeForce RTX 2XXX sorozatában már elérhető. A konzolok esetében nem nagyon tudni még, hogy a Sony és a Microsoft miként fogja megvalósítani a technológiát, ám Colin Penty, a The Coalition technikai művészeti rendezője a GameSpotnak valami komolyat árult el: „A Gears [of War] tekintetében az új hardverrel kapcsolatban jelenleg nincsen bejelenteni valónk… de igazán izgatott vagyok aziránt, amire az új hardver képes lesz. A dedikált sugárkövetéses magok durvák lesznek!”, mondta Penty.

A PlayStationről (PlayStation 5?) még nem hallottunk ilyesmit fejlesztőktől, de a pletykák szerint itt is hasonló úton fog járni a Sony, mint amit a Microsoft is követ, így a „kékeknél” is ez a megoldás kerülhet bevetésre. Amúgy emlékezzünk csak arra, amit Phil Spencer, az Xbox-vezér mondott: „Úgy gondolom, hogy a területek, amikre igazán koncentrálni szeretnénk a következő generációban, az a frame rate és a játékok játszhatósága lesz. Ebben a generációban a 4K [felbontású] látványvilágra koncentráltunk, illetve arra, hogy miként hozhatunk el 4K Blu-ray [lemezek] és a videók streamelése révén filmeket, és hogy miként engedélyezhettük az Xbox One X-en futó játékoknak, hogy 4K-n fussanak, amivel a következő generáció igazán erős látványvilági fejlődésen eshet át.” Ezt Spencer egy hónapja mondta – tehát a frame rate úgy kerül jó helyzetbe, hogy a sugárkövetés nem terheli majd a hardvert, mert külön erre szánt komponens is lesz a next-gen Xboxban…

Az Xbox következő generációja 2020 végén fog a boltokba kerülni.

Forrás: WCCFTech

Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patron adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu