[TGS 2019] Project Resistance: az első részletek az új Resident Evil spinoffról [VIDEO]

Nem nagyon tippeltünk rosszul tegnap a Project Resistance-szel kapcsolatban.

„A Tokyo Game Show-n a Capcom leleplezett egy új típusú túlélő horrort, a Project Resistance-et (nem végleges név). Ez az aszimmetrikus, öt fős multiplayer játék a kooperatív és kompetetív dinamikát kombinálja azzal a lehetőséggel, amivel a játékosok megalkothatják a saját túlélő horror élményüket. Négy túlélőnek kell közösen dolgoznia, hogy megmeneküljenek egy alattomos kísérlettől, és túljárjanak a kulisszák mögött levő őrült vezető elmén (Mastermind). A Capcom a Project Resistance-et közösen fejleszti a NeoBards Entertainmenttel a saját RE Engine-t használva […].

Mindegyik 4v1 meccs során egy Mastermind játékos nyomon követi a négy túlélőt egy biztonsági kamera-hálózaton, amivel egy lépéssel előttük járva megakadályozhatja az elmenekülésüket. Ő egy halálos útvonalat tervez meg azáltal, hogy egy stratégikus kártyapaklijával a zsebében veszélyes akadályokat alkot a túlélőknek, manipulálja a környezetet, és fegyverként használja a biztonsági kamerákat. Közvetlenül irányíthatja a zombikat is. Ezeken felül a franchise története során először a viharkabátot viselő, toronymagas, halálos Tyrant bőjébe is bújhat. Cserébe a túlélőknek csapatként együtt kell működniük, hogy kivédjék a Mastermind támadásait, és hogy megoldjanak puzzle-stílusú küldetéseket, hogy elmeneküljenek a pályáról, mielőtt idejük lejárna. Mindegyik túlélő egyedi képességekkel rendelkezik, hogy legyőzhesse a Mastermind kihívásait, és hogy túlélje az ördögi kísérletet,” mondja a Capcom sajtóközleménye.

A játék weboldalán van még pár érdekes idézet. „Titokban elrabolnak embereket adatgyűjtés céljából. Azzal, hogy kétségbeesett szituációkba kényszeríti a fiatalokat, a Mastermind célja az, hogy értékes adatokat gyűjtsön arról, hogy a kísérlet alanyai miként reagálnak a félelemre. Nem száll közvetlenül szembe a túlélőkkel. […]”, írja a Mastermind karakterről. Még azt is olvashatjuk itt, hogy minden terület három pályából áll. „Amikor a túlélő túlzottan megsebesül, elkezd meghalni. Nem képes szabadon mozogni ebben az állapotban, de egy közelben levő bajtárs fel tudja támasztani őt. Ha nem kapnak időben segítséget, respawnolnak, de időt veszítenek.” Azaz időbüntetés jár a halálért.

A négy karakter: Samuel Jordan a Damage kategóriába tartozik – sok HP-ja van és közelharcban a legjobb. A Dash Punch mozdulatával a legközelebb levő ellenfélhez siet oda, majd jól bevág neki egyet, a Fists of Ironnal pedig a korábbi boxolói tapasztalatát alkalmazza. January Van Saint a Hacker kategóriából való – képes a kamerákat megbuherálni, és az EMP-vel ki is iktathatja azokat, amivel a Mastermindnak kártyákat kell használnia a javításhoz. Valerie Harmon a Support karakter. A Survival Instincttel megjelöli a közelben levő tárgyakat és célpontokat, és a módosított First Aid Spray révén korlátozott ideig gyógyítani és buffolni tudja a közelében levőket. Tyrone Henry a Tank, aki szintén közelharcban jó és sokat kibír – a Power Kickkel képen rúgja az útjában állókat, a Rally képességével pedig a csapattársai morálját emeli, amivel egy meghatározott ideig csökkenti a sebződésüket.

Lesz egy zárt bétateszt is PlayStation 4-en és Xbox One-on, mégpedig október 4-e és 7-e között. A kezdő és a befejező időpont is magyar idő szerint reggel 9 óra lesz. A bétára itt lehet jelentkezni. PlayStation 4-en Resident Evil Ambassadornak kell lenni, Xbox One-on pedig Xbox Insidernek. A játék megjelenési dátuma még nem ismert – PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam) készül.

Forrás: Gematsu, Gematsu




Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patron adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu