[TGS 2019] 49 percnyi Death Stranding bemutató [VIDEO]

Hideo Kojima játéka, a Death Stranding a Tokyo Game Show egyik fontos bemutatott terméke.

„Először azt látjuk, ahogy Sam nagy eséllyel egy küldetésre készül a felszerelés kiválasztásával és a terhének kiegyensúlyozásával. A loadoutja nem csak a hátához csatlakozik – úgy tűnik, hogy a ruházatát is óvatosan felszereli, és a karjaihoz is megfontoltan választ kellékeket. Hogy miként hatnak a képességeire a mezőn ezen kellékek és opciók, még nem előrelátható, de úgy tűnik, hogy hasznos lesz a dolgokat eltalálni az útrakelés előtt.

Mielőtt elhagyja az épületet, Sam egy pillanat erejéig megvizsgálja a térképet, ami egy topografikus nézetre váltható, ami a terület összes dombját, völgyét és vízfolyást is figyelembe vesz. A játékosok pontokat helyezhetnek el egy meghatározott útvonalért, továbbá megfelelő felszereléssel is készülhetnek (létrák, horgonyok, csizmák) az előttük álló útra.

Bár biztosak vagyunk abban, hogy nem fogsz közvetlenül ebben a világban levő más játékosokkal összefutni, úgy tűnhet, hogy olyan tárgyakat találhatsz, amiket ők építettek és hátrahagytak. Tiszta jelek mutatnak arra, hogy olyan utazók, mint te is felszereléseket használtak a szakadékok áthidalására és a hegyek megmászására. Hagyj egy likeot nekik a problémákért – még nem ismeretes, hogy ez mire szolgál, de legalább megbecsültnek fogják érezni magukat.

A Sam vállaira helyezett felelősség miatt (mind figuratív, mind szó szerint értelmezett módon) a Death Stranding bátorítja a lelki nyugalomra és az energia visszanyerésére szánt pillanatokat. Láthatjuk, ahogy Sam egy kis ideig megpihen a fűben olyan parancsokkal, amikkel megmasszírozhatjuk a vállait, megnyújtóztathatjuk a lábait, vagy hogy egy kicsit szunyókáljon. Megáll, hogy játsszon egy dallamot egy küldetés során kapott harmónikáján, vagy hogy egy fürdőházban megfürödjön, amire a BB megfelelő módon reagál likeokkal és gügyögéssel.

Sam több sebességgel is közlekedhet annak ellenére, hogy tele van pakolva felszereléssel. Láthatjuk, hogy Sam egy „aktív csontvázat” aktivál, hogy gyorsabban és messzebbre futhasson. Epikis ugrásokat is végrehajt a rajta levő nagy teher ellenére – a közlekedés jóval érdekesebb lehet, ha sikerül egy ilyet beszerezned. Azt is láthatjuk, hogy Sam egy MULE teherautót is ellop egy gyors elmenekülés céljából, és később egy motorra is felpattan, amivel illusztrálható, hogy a Death Strandingben több módon is lehet közlekedni.

Sam egy lebegő kocsit is használhat: egyfajta lebegő raklapot, amire Sam felszereléseket pakolhat, és ezt maga mögött húzhatja, ahogy sétál. Ez egy nagy különbség lehet abban, ahogy Sam a tárgyait viheti: felgyorsítja a szállítást, és nagyobb rugalmasságot biztosít, ha olyan felszerelést talál, amit nem szeretne maga mögött hagyni.

Később a videóban láthatjuk, ahogy Sam ráugrik az üres lebegő raklapjára, hogy lejusson a magas kilátópontjáról, majd csendben megközelítsen egy MULE tábort. Ez a gyors, hasznos utazási forma arra utal, hogy több módon is meg lehet közelíteni a kihívásokat, és így Sam egy még inkább hatékonyabb módon lejuthat, mint az eddig látott kötelekkel és látrákkal.

Sam veszélyben találja magát a felvétel második felében, amikor is a szenzora arra veszélyezteti, hogy a közelben valami történik. Azt látjuk, hogy küszködik a súlyának áthelyezésével és azzal, hogy a BT kátrányos fogásából kiszabaduljon, majd végül egy csatába kerül egy jóval félelmetesebb ellenféllel. Ha a menekülés nem megoldható, akkor a csomagok eltávolítása Sam könnyítése érdekében kivitelezhető. Dinamikusan kell mozognia, hogy a hematikus és az EX gránátokat (hagyjuk, hogy kitaláljátok, miből készültek) eldobhassa, vagy hogy az Anti-BT pisztolyával távolról támadjon. Ha túléled, ne felejtsd el felvenni a lerakott terheidet.

Sam nincs egyedül a Death Stranding világában. Azt láthatjuk, ahogy több dolgot is kiszállít az új felvételben. Egy elveszett szállítmányról is szó esik, és arról is, ahogy egy nagyobb épületet megközelít, ahol is az egyik lakó hologram változatával találkozik. A szállítmány leaádása után minden alkalommal üdvözlik az épületek képviselői Samet, hogy megköszönhessék a segítségét, és ő így egy nagyobb Chiral hálózathoz csatlakoztathatja az épületeket. Úgy tűnik, hogy ezen kapcsolatok az utazásának a szívét képviselik,” írja a PlayStation Blog összefoglalója magyarra fordítva.

A lenti játékmenet 7:26 és 55:25 között látható, és maga Hideo Kojima kommentálja a Death Strandinget, ami november 8-án érkezik PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patron adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu