[TGS 2019] Új részletek a következő Guilty Gearről [VIDEO]

Daisuke Ishiwatari, a Guilty Gear általános rendezője, illetve Akira Katano, a jelenleg fejlesztés alatt álló felvonás rendezője több dolgot is elárult a nemrég bejelentett játékukról.

Ishiwatari elmagyarázta, hogy a majdnem két évtizede útjára indított franchise története során miként volt több posztban is – eleinte egy eléggé kicsi csapat dolgozott a játékokon, így több munkakör is ráhárult, és ez a szituáció még manapság is jelen van az Arc System Works-ön belül – emiatt megy minden át az ő kezei alatt, így a karakterdizájntól a soundtrackig az övé az utolsó szó arról, hogy mi kerül be és mi nem. Hozzátette, hogy az EVO 2019-es bejelentő teaserrel nem trükköztek: az utolsó jelenetet leszámítva teljesen játékmenetes volt, nem pedig valami, amit külön a trailernek hoztak össze. (Ezzel pedig akaratukon kívül felütötték az Anthemet, ami messze nem volt az, ami az első bejelentéskor elterült előttünk – pont emiatt.)

Ishiwatari a karakterdizájnok közül Solét felhozta változásképp: több övvel és egy ujjatlan trikóval rendelkezik a kabátja alatt az új Guilty Gearben. Megemlített egy jelenetet a teaserből, amit „a játék egyik legnagyobb, eladásokat generáló pontjaként” nevezett meg. Adott feltételek teljesülése esetén a harcosok ugyanis megváltoztatják a harcterüket – több pálya is egymáshoz kapcsolódik. A váltások során alkalmazott színek és villámok direkt anime stílusúak. Katano hozzátette, hogy „több trükk is ehhez a mechanikához kötődik, és nem csak egy egyszerű harctérváltás lesz”, ám erről csak később mondanak részleteket.

A kamerarendezői poszt is Ishiwatarié – az erős támadások aktiválásakor ezúttal nem lesz vágás, hanem csak rázoomol a karakterre, hogy zavartalan átmenetek legyenek. A karakterek arckifejezése is részletes lett: Ky például tizenkettővel rendelkezik a lenti képek, de valós időben ez összesen egy másodpercig tart, ami több mint egy animében, és Katano szerint ezzel lényegében egy „3D-s Sakugát” hoztak össze. Szerinte Ishiwatari olyasvalaki, aki szeret szokatlan dolgokkal foglalkozni. A teaser végén egy új karakter van – szerettek volna valaki újat bemutatni, hogy alátámasszák a „teljesen újjáépített” sorozat gondolatát.

Az új Guilty Gear biztosan PlayStation 4-re készül.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu