[TGS 2019] Újjászületik a Tales-sorozat a Tales of Arise-zal [VIDEO]

A már majdnem huszonötéve a Super Nintendón elindult Tales RPG-sorozat új része, a Tales of Arise is képviseltette magát a Tokyo Game Show-n.

A saját engine helyett az Unreal Engine 4-et használó Tales of Arise fejlesztése a Tales of Vesperia: Definitive Edition fejlesztése előtt indult el, és ennek a résznek a célja a fejlődés és az utódlás lesz, szembeszállva a sorozat hagyományaival, és lehetőleg sikerülni fog a Bandai Namcónak felhívni a fiatalabb játékosok figyelmét.

„A cél remélhetőleg egy igencsak immerzív élmény. Ennek képviselése érdekében tovább fejlesztjük például a karakterek előadását és cselekedeteit, hogy a játékosok úgy érezzék, hogy ebben a világban él az adott karakter. Ezzel a megközelítéssel a területeket és a karaktereket egy vízfestményes stílusban ábrázoljuk, továbbá a karakterek testének méretét is megnöveljük, hogy még inkább emberinek tűnjenek. Jelentős erőfeszítéseket teszünk a mozgásba – ha megfordulsz, a karakter nem fog azonnal átfordulni; jóval realisztikusabb, mert a karakternek először el kell csavarnia a testét, mielőtt megfordulna. […] Az előadáshoz köthető területeken mint például a karakter arcanimációin vagy a kamerával az a célunk, hogy a tv-kben és a mozikban látott 3D-s animék szintjét megüssük,” mondta még júniusban Yuusuke Tomizawa, a Tales of arise producere a Famitsunak adott interjújában. Ezt talán már megfelelően lehet érzékelni a Tokyo Game Showra készített trailerben is. (Ennek a végén egy új karaktert hintenek el.)

Az ottani előadások során elmondták, hogy az Astral Force egy olyan energia, ami minden élőlényben és dologban ott van. Rena (a főhős Alphen bolygója, Dahna felett lebegő bolygó, ahonnan pedig a másik főszereplő, Shionne származik) emberei az Astral Artest, az Astral Force-ot alkalmazó mágiát használhatják, és ekkor a szemeik csillognak. Az Alphen által használt Fire Sword is rendelkezik az Astral Force-szal, ám mivel egy tüzes kardról van szó, megéget mindenkit, kivéve Alphent, aki nem érez fájdalmat.

A Tales Of Arise valamikor 2020 folyamán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu Gematsu

Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patron adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu