Már készül egy új Mega Man játék

A Mega Man 11 után a Capcom ismét elkezd a kék robottal foglalkozni még úgy is, hogy a franchise-hoz köthető személy, Keiji Inafune már közel egy évtizede nem dolgozik a cégnél.

A Mega Man Legacy Collection páros a fő sorozat tíz részét pakolta össze, majd a Mega Man X Legacy Collection az X széria nyolc felvonását rakta két csomagba. (Mindkettőben vannak hiányosságok, és a handheld részekből még mindig nincs modernizált kiadás.) Most pedig a Mega Man Zero/ZX Legacy Collection van úton a modern platformok felé, így egy újabb alfranchise kerül a szemünk és kezeink elé a közeljövőben. Ezek ellenére a Capcom nem felejtette el, hogy valami újat is kellene csinálnia, ami talán nem kerül törlésre, mint 8 éve a harmadik rész Nintendo 3DS-en.

Kazuhiro Tsuchiya, a franchise producere a japán 4Gamernek () azt nyilatkozta (egy kis DualShockerses fordítással, hogy valami készül, de úgy fogalmazott, hogy nem jelenti automatikusan azt a nyilatkozata, hogy a Mega Man 12-ről lenne szó. Sőt, éppen ellenkezőleg: „Sok cím van, amin én személy szerint dolgoznék, de – hogy az igazat mondjam – a következő fejlesztendő cím már elhatározásra került. Szeretném a részleteket titokban tartani ebben a pillanatban – kérek mindenkit, hogy várjanak addig, amíg be nem jelentjük [ezt a játékot]. Úgy gondolom, hogy a sorozatban nincsen spinoff – minden történet a saját maga sorozataként szolgál. Amikor a Mega Manről van szó, mindig lesz olyan, aki az X-re gondol, vagy az EXÉ-re [ez a sorozat nyugaton Mega Man Battle Network néven futott Game Boyon, kis kitérővel pedig a GameCube-on és DS-en is – a szerk.], és úgy gondolom, hogy ez azért van, mert a generációktól függ, hogy kinek melyik koncepció jut az eszébe. Emiatt nem akarjuk egyik sorozattól megvonni a jövőjüket,” mondja Tsuchiya.

Lehetséges, hogy már egy next-gen cím készül a Capcom műhelyeiben. Majd meglátjuk.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu