Pennywise a bajnok

MOZI HÍREK – Pennywise, a bohóc nem hibázik. Az elemzők egyhangúlag azt jósolták, hogy az AZ történetének folytatása az AZ – Második fejezet (It: Chapter Two, már a mozikban) méltó utódja lesz a két évvel ezelőtti első résznek, amely minden idők legsikeresebb horrorfilmjévé vált. A Stephen King regényéből készült történet, amelyben egy bohóc először egy kisváros gyerekcsapatát terrorizálja, megrázta a filmes világot, és nem okozott csalódást a második fejezet sem, amelyben az egykori gyerekek 27 évvel később, immár felnőtt korukban újra kénytelenek szembenézni a régi rémülettel.

A film az Egyesült Államokban bemutatója első hétvégéjén 91 millió dollár bevételt hozott, és így immár elmondhatjuk: az AZ első és második része a világ bőséges horrortermésének bevételi toplistáján az első és a második helyet foglalja el. A film egyébként 85 millió dollárt vert rá a hétvégi toplista második helyére befutó versenytársára.

A bohócos rémtörténet az Egyesült Államokon kívül egyszerre 75 másik országban kezdte meg mozis pályáját: ebből 16 országban – köztük Oroszországban – rögtön elnyerte a minden idők legsikeresebb horror premierje címet. A nemzetközi mozihálózatokban gyűjtött 95 millió dolláros jegybevétel azt jelenti, hogy a múlt és jelen eseményeket is bemutató, így az új felnőtt szereplők mellett a gyerekhősöket is visszahozó AZ – Második fejezet egyetlen hétvége alatt 185 millió dollárt hozott. A sikerhez a hazai filmrajongók is hozzáadták a magukét: nálunk a premier hétvégéjén több mint 100 000 jegyet váltottak a különleges és hátborzongató történetre.

Forrás: IC Press

Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu