Új Commandos játék?! Újjászületik a klasszikus akció-stratégia legenda?!

Az 1998-ban indult spanyol taktikai játéksorozat, a Commandos-nak talán folytatása készülhet – a szintén spanyol 3Djuegos oldal szerint.

A hírt a Kalypso Media osztotta meg velük, amely egyébként már készíti a második rész ráncfelvarrását.

A nosztalgiázók biztos emlékeznek még a némileg a Piszkos tizenkettőre hajazó akcióstratégiai játékra, melyről 1998-ban első cikkemet írtam a PC ZED magazin hasábjain.

„Mindent összevéve azért, az izgalmas, de okosan megírt küldetések, és a játék remekül eltalált hangulata miatt, még jó pár álmatlan éjszakára fog a Commandos a monitorom elé kötni, miközben ordítozva próbálom szerencsétlen zöldsapkásom kivonni az ellenség tüze alól.” (BadSector 1998)

A spanyolok számára is igazán „nemzeti büszkeségnek” számít ez a hatalmas retroklasszikus, így nem csoda, éppen a spanyol 3Djuegos az az online magazin, amelyik az elsők között írt a hírről, hogy készül a legendás franchise folytatása.

A spanyol magazin egyébként a második rész HD Remasterének Facebook oldaláról idézett, amelyet szintén csak pár napja indítottak.

„Az elsők között szeretnél lenni a Commandos friss híreivel kapcsolatban? Akár a Commandos 2 HD Remasterről, egy új projektről, vagy a klasszikus részekről van szó, kövesd az új oldalunkat, ha a Commandos sorozattal képben akarsz lenni!”

A Kalypso Media egyébként több mint egy éve vásárolta fel a már régóta elég csendes Pyro Studios-t (mely kissebfajta csoda, hogy még létezik) és a cég egyúttal azt is bejelentette, hogy fel akarják éleszten a legendás sorozatot.

„A Commandos egy lopakodós stílusú, valós idejű taktikai játéksorozat, mely Microsoft Windowsra, valamint Mac OS X-re készült. Cselekményük a második világháborúban játszódik és valós történelmi eseményeken alapul (bár nem mindig pontosan). A sorozatot a spanyol Pyro Studios készíti és az Eidos Interactive forgalmazza.” (Forrás: Wikipédia)

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu