Menu

Donald Trump és Orwell (is) inspirálta a Death Strandinget; folytatásokra is sor kerülhet

A GameInformernek adott interjújában több háttérrészletet közölt Hideo Kojima a hamarosan megjelenő Death Stranding játékáról.

„Amerikáról szól [a játék], de direkt úgy csináltam meg a térképet, hogy ne legyen megfelelően amerikai. Talán inkább Japánnak néz ki abból a szemszögből. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy Amerika, hanem azt, hogy honnan származnak, mert ez attól függ, hogy ki nézi. És természetesen a jövőben mindenki az internetre kapcsolódik, miközben mindenki töredezett. Ez egyfajta metafora. Amikor csatlakozol, használhatod az UCA szolgáltatásait [United Cities of America – Amerikai Egyesült Városok] de eközben napi 24 órában megszerzik az információdat. Ez olyan mint [George Orwelltől] az 1984. Néhány ember ezt nem szereti majd ezt, és azt fogják mondani, hogy nem csatlakozok az UCA-hoz, mert ugyanazt fogjuk csinálni, mint korábban. Mint Trump vagy az EU (Brexit), ilyesmi – ez egy metafora,” mondja Kojima.

A fizetőeszközhöz és versengéshez nem köthető like rendszerről is beszélt: „Amúgy nagy vitám volt a stábbal. A játékokban több pénzt kapsz, vagy híresebb leszel, vagy több kudos jár neked, ugye? Manapság erről szólnak a játékrendszerek – akarsz valamit cserébe azért, hogy csinálsz valamit. Az elején az ázsiai stáb azt mondta, hogy ezért akarják, hogy az emberek ezt csinálják a játékban. Így a stábtagok mind azt mondták nekem, hogy a játékosoknak kudos pontokat, vagy valamit adnunk kell, de az olyan lenne, mint egy normális játék – bármelyik másik játék. Ezért mondtam, hogy a like-ok adása olyan, mint a feltétel nélküli szeretet. De persze láthatod, hogy hány like-ot kapsz, szóval ez talán egy kis jutalom. Ha használsz [valamit, amit egy másik játékos lerakott], egy like automatikusan elküldésre kerül. De küldhetsz többet is mintha borravaló lenne. Nem akarom azt mondani, hogy brilliáns vagyok az ötletért, mert ez valójában a japán út keveréke, mivel nincs borravalónk, de tudod, hogy igazán jó kiszolgálást kapsz Japánban. Eközben Amerikában egy borravaló rendszer van, ahol a pincérek a legjobban igyekeznek teljesíteni, mert borravalót akarnak kapni. A világ olyan sötét és alacsony szintű, továbbá a magányod miatt a történet egy legrosszabb forgatókönyvű eset. Emiatt miért ne tegyek be egy rendszert, ami inkább jóval pozitívabb mint negatívabb?”

A GameSpotnak pedig elárulta, hogy folytatásokra is sor kerülhet: „Nem vagyok biztos[, hogy sorozat készülhet a Death Strandingből]. A legnehezebb rész valami új alkotása során, hogy egy folytatást kell készítened, aztán egy harmadik verzió, vagy marad meg műfajként. Amikor ez a játék kijön, sok pozitívum és negatívum egyaránt lesz, és [ezen elemek a fő részek alapjai lehetnek], de úgy gondolom, hogy jobb lenne, ha egy folytatásban folytatnám,” mondta Kojima, aki szerint lehetséges, hogy kelleni fog az első résznek egy újabb kiadás: „Igen, valószínűleg [Death Stranding] 1,5, majd 2, és talán így megmarad és az emberek ismerni fogják a műfajt. Sok projekt van, amik úgy jönnek elő, mint TV drámák, vagy ilyesmik. Sok elképzelés jön az irányomba. Nem mondtam el, milyen projektek ezek és mi biztos belőlük, mivel csak egy testem van, és sok projektben részt akarok venni, és fizikailag nagyon nehéz számomra egyszerre sok dolgot csinálni.”

A Death Stranding, ami Kojima szerint a japán omoiyari koncepciója által lett inspirálva (könyörület mások iránt), és ami műfajteremtő lesz szerinte, november 8-án jön PlayStation 4-re.

Forrás: VG247, DualShockers, GameSpot, GameSpot

Sziasztok! Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

theGeek.hu Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb theGeek hírekről és információkról, akkor itt iratkozhatsz fel.

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu