Hogyan működik a Call of Duty: Modern Warfare-ben a cross-play? [VIDEO]

Az Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty: Modern Warfare-ben lehetősége lesz együtt játszani a PlayStation 4-en, az Xbox One-on és a PC-n játszóknak.

A lenti streamben a fejlesztők elárulták, hogy szükségünk lesz egy Call of Duty-fiókra (mintha nem lenne már elég accountunk itt-ott, erre jön még egy?), és ezen keresztül lehetőségünk lesz keresni a másik két platformon játszó egyénekre, továbbá felállíthatjuk a cross-play csapatokat, és így hangos kommunikációt is alkalmazhatunk, ami révén elküldhetjük a fészkes fenébe a csapattársainkat, amikor például megfelelően balfék módon nem védik a kitűzött pontot a pályán. (Opcionálisan gyereküvöltésre is lehet készülni.)

A matchmaking révén ugyanazzal a kezelési sémával rendelkező játékosokkal fog összerakni minket a Call of Duty: Modern Warfare, így a billentyűzetesek szintén billentyűzetesekkel, a kontrollert ragadók pedig más kontrolleren játszókkal kerülhetünk össze, KIVÉVE, ha nincsen elegendő játékos, aki hasonló irányítási megoldást használ. Ekkor keverni fogja a két irányzatot a játék. (Na, ebből még biztosan lesz galiba – már előre látjuk, hogy emiatt a kiadó, az Activision Blizzard komolyabban kapni fog a fejére.) Jó, mondja az Infinity Ward, hogy a saját tesztjeik szerint a kontrolleresek igencsak fel tudják venni a versenyt a billentyűzetet és egeret használó játékosokkal – erre csak annyit, hogy a tesztkörnyezet nem mindig egyenlő a valósággal.

A GameInformer pedig arról ír, hogy emiatt a PlayStation 4-esek elvesztik a lépéselőnyt az új pályák, játékmódok és egyéb DLCk tekintetében. Ennek ellenére a PS4-esek egy „izgalmas első napi lépéselőnyt” fognak kapni. Hogy mi a fenét ért ez alatt az Infinity Ward, arról abszolút fogalmunk sincs. Ne feledjük, szeptember 19-e és 20-a nyílt béta a PlayStation 4-eseknek, míg korai hozzáférés az Xbox One-osoknak és PC-seknek, míg 21-e és 23-a között a három platform egymásnak lesz teljesen eresztve nyíltan, tehát megy a cross-play tesztelése.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én jön PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu