A Total War Saga: TROY: itt a trójai stratégia bejelentése és első trailere! [VIDEO]

A Total War Saga: TROY: a Total War Saga-sorozat következő felvonása új történelmi korszakba és helyszínre viszi majd el a stratégákat.

A Total War Saga: Thrones of Britannia tavaly májusban jött ki PC-re és Macre, majd júniusban Linuxra. Ebben 878-tól kezdődnek a feladataink, így akkortájt még a vikingek is arrafelé jelen voltak (sőt, az egyik játszható frakció az övék volt). A sorozat következő tagja a Total War: Shogun 2: Fall of the Samurai volt 2012-ben (korszakilag a XIX. század közepére tehető: helyszíne Japán, és a Meiji-restauráció, illetve a Bakumatsu-korszak zajlik), ami fura, de megmagyarázható: a Creative Assembly, a sorozat fejlesztői utólag módosították át a játék nevét Total War Saga: Fall of the Samurai-ra. De most bejelentették a következő felvonást…

Még augusztusban a Redditen felbukkant, hogy az Egyesült Királyság intellektuális tulajdonaival foglalkozó hivatalánál a SEGA már levédette a Total War Saga: Troy nevet, és mivel Trójáról van szó, így szinte biztos, hogy a bronzkor, az ősi görög időszak fog eltárulni előttünk, ami nagyon komoly elképzelésnek hangzik. De ezen még lehetne legyinteni, úgyhogy tovább megyünk egy lépéssel: szintén a Redditen látható egy fotó az Egyesült Királyságban megjelenő PC Gamer magazin új számának címlapjáról.

A címlapon látható is nagy betűkkel: A Total War Saga: TROY, felette kékkel, hogy a világon elsőként tudósíthat erről a PC Gamer magazin. A rövid jellemzés alatta szintén érdekes: „[Egy] epikus küzdelem egy istenekkel és szörnyekkel [rendelkező] világban”.

Most pedig végre itt a várva várt első trailer, amelyet a Total War hivatalos Twitter oldalára raktak fel.

A hivatalos sajtóanyag szerint egy legendás korszakban járunk majd, amikor valódi hősök kóboroltak a Föld felszínén. Mégis, egyetlen egy elhamarkodott cselekedet olyan következményeket okozott, amely lángba borítja a földet.

Nem nehéz kitalálni, hogy a TROY Homérosz Iliászán alapján készül és miután elsősorban Trója ostroma lesz a középpontjában, ezért a változatosságot ezúttal másként kívánja majd elérni a fejlesztő csapat. A körökre osztott és valós idejű játékmenet keveréke megmarad, viszont az epikus konfliktust ezúttal mind a két fél, a trójaiak és a görögök szemszögéből is átélhetjük majd. Szerepe lesz majd a két nép mítoszainak és legendáinak melyek egy-egy vesztes összecsapást is megfordíthatnak.

Természetesen a diplomáciai érzékünket is segítségül hívhatjuk a karakterközpontú, drámainak ígért történetben, amely állítólag a széria legemlékezetesebb főgonoszával igyekszik majd még érdekesebbé varázsolni az elmesélt sztorit.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu