Az Universal Pictures bezárta a videojátékdivízióját!

A filmes és a játékipar közötti egyre „romló” kapcsolat új áldozatot követel magának.

Rossz hír a filmes és játékrajongók számára egyaránt: az amerikai filmes óriás videojátékdivíziója bezárja kapuit egész konkrétan a 2019-es év végeztével. Ez azt is jelenti, hogy egyes csapatokat feloszlatnak, embereket elbocsátanak, másokat a cégen belül máshol alkalmaznak. Chris Heatherly, a videojátékdivízió alelnöke a távozók között van, pedig nem is olyan régen olyan közös brandek fontos szerepéről nyilatkozott, mint a Jurassic Park, a Minyonok, vagy a Halálos iramban.

Ahogy a VentureBeat nevű portál írja, nem amiatt zárták be a játékrészleget, mert anyagilag veszteséges lett volna ez az iparág, vagy anyagi gondokkal küzdött volna a divízió, hanem a Universal egész egyszerűen csak előrébb helyezte a saját prioritásait, amelyek a videojátékok fejlesztésén kívül esnek. Arról sincs szó, hogy akkor a jövőben ne találkoznánk többet Jurassic Park, vagy Halálos iramban játékokkal, egész egyszerűen ezt már nem „házon belül”, hanem kívül oldják majd meg, külsős fejlesztőkkel. Heatherly Universales karrierje így három év után lezárult.

A céges bejelentés során a Universal elmagyarázta, hogy „a mobiljátékok egyre erősödő piaca miatt az Universal Brand Development megváltoztatja a befektetési stratégiáját és olyan játékokra fókuszál, amelyeket nem a cégen belül kell kiadni. Így megerősíti egyben a játéklicencelési stratégiáját is.” Ki tudja, talán jobban is járunk vele…

Forrás: VentureBeat

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu