Narcos: Rise of the Cartels: készül a Netflix sorozata alapján a videojáték! [VIDEO]

Az X-Com-játékokra, vagy a Jagged Alliance-ra emlékeztető körökre osztott stratégiai játékra számíthatunk a Narcos: Rise of the Cartels megérkezésével.

„Ezüst vagy ólom?!” – ez volt a Narcos tévésorozat első évadjának híres szlogenje, amelyet Pablo Escobartól hallhattunk, amikor az őt megállító rendőröket először „meggyőzte”, hogy „nézzenek félre” a saját testi épségük és meggazdagodásuk érdekében. Valahol ez a játék mottója is, hiszen választhatunk, hogy a hírhed Medellin kartell kábítószerbirodalmát virágoztatjuk fel Escobar maffiáját irányítva, vagy a DEA-at, a Richard Nixon által 1973-ban alapított Drug Enforcement Administrationt, az USA droggal foglalkozó bűnüldöző intézményeinek ügynökeit segítjük. (Melynek küzdelméről tulajdonképpen a sorozat is szól.)

A sorozatot a francia filmvilágból is ismert cég, a Gaumunt adta ki és a Netflix egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát. A népszerűsége révén pedig már csak idő kérdése volt, hogy videojáték készüljön belőle, egész konkrétan egy körökre osztott stratégiai játék, amelyet a Curve Digital kiadónak és a Kuju fejlesztőcsapatának köszönhetünk majd és amely Narcos: Rise of the Cartels címmel lesz ellátva.

A játék megjelenésének közeli időpontját kihasználva a fejlesztők két trailert is kiadtak: egyet a DEA-t és egyet a Medellin kartelt bemutatva.

Két különböző kampány lesz tehát, amely a történetet és a főszereplő karaktereket is a tévésorozatból veszi majd át, így Murphy, Peña, Pablo Escobar és a többi ismerős hős és rosszfiú is szerepel majd a játékban. Kolumbia sorsa tehát a te kezedben lesz, már csak az a kérdés, hogy az „ezüstöt, vagy az ólmot választod?” – olvashatjuk a játék sajtóanyagjában.

A játék konkrét megjelenése még nem világos, ami kicsit azért furcsa, lévén valamikor 2019 végén számíthatunk rá, PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re.

A Narcos-ból egyébként már készült egy játék, de csak okostelefonokra Narcos: Cartel Wars címmel. Ami pedig a „tévésorozatos” játékokat illeti, azok sem „pihennek”, hiszen pár hónapja jelent meg a Stranger Things harmadik évadja.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu