Jóval nagyobb lesz a Shenmue III az eredeti elképzeléseknél

Azok pedig, akik Shenmue III Steam-kódot szeretnének a Kickstarteres támogatásukból, talán kapni is fognak egyet.

Yu Suzuki (Out Run, Virtua Fighter, Shenmue…) a GameSpotnak adott interjújában elmondta, hogy nagyobb lett a Shenmue III, ám mégsem tudott mindent belegyömöszölni: „1983 óta csinálok játékokat, és egyetlen egy alkalommal sem tudtam mindent megcsinálni, amit szerettem volna. Mindig csak a fele kerül be, amiket meg szerettem volna csinálni, de mivel a felét el tudtam érni, boldog vagyok. Ha egyszer mindent 100%-ban megvalósítok, nincs tennivalóm a következő alkalommal… a probléma a játékkészítés során az, hogy ha beteszel mindent, vagy sokat abból, amit szeretnél, akkor a kockázat nagyobb lehet, mert egy teljesen új játék lesz. és a Shenmue III esetében egy kicsit faragnom kellett az innovációból, és inkább egy olyan játék lett, amit a sorozat rajongóinak csináltam… de mégis vannak benne új dolgok. Szerintem képes voltam egy olyan játékot csinálni, ami több szinttel magasabb mint az eredeti projekt, és mindent megtettem, ami a hatalmamban volt, szóval nem aggódom. Inkább arra várok, hogy lássam, az emberek miként látják a játékot. Ha néhányan nem szeretik, akkor ez van, de mivel a legjobb formámat hoztam, nincs miért túlzottan aggódnom emiatt…”, mondja Suzuki.

Hozzátette, hogy az első két Shenmue-hoz képest gyorsabb, de más modern játékokhoz képest LASSABB lesz a Shenmue III: „Egy olyan játékot hoztam össze, hogy a napjainkba passzoljon… úgyhogy egy kicsit modernebb talán. Mostanában minden gyorsabban megy – a filmek, a játékok is. [A játékosok] azt az izgalmat keresik, amit [ez a játék] biztosít, és úgy gondolom, hogy a Shenmue most gyorsabb a korábbi részekhez képest… de mivel Shenmue, még mindig egészen lassú és nyugodt más játékokkal összevetve. Ez olyan mint egy lassú élet.”

A Ys Net, a játék fejlesztőcsapata bejelentette a Kickstarteren, hogy pénzvisszatérítést, vagy a játék verziójának módosítását (PC helyett PlayStation 4) már lehet igényelni. (Előbbi laza három hónapig is eltarthat.) Kiküldik az emaileket, amiben megerősítik, hogy milyen verziót kapnak a támogatók, és onnan lehet változtatni. Az egyik opció egy Steam-kód… az Epic Games Store-exkluzivitás lejárása után, de még ez sem biztos, mivel a fejlesztők nem tudják, hogy 2020-ban egyáltalán tudnak-e adni Steam-kódokat. Jajj. A változtatásokat október 3-áig lehet megejteni.

A Shenmue III november 19-én jön PlayStation 4-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu