World of Horror: MS Paintben készítette a horrorjátékot a fogorvos! [VIDEO]

Az egészet a játékhoz használt képszerkesztő program viszi egy újabb (mélyebb?) szintre a World of Horror játékban.

Nem is az a meglepő, hogy egy lengyel részmunkaidős fogorvos, Pawel Kozminski csinálta a játékot egyedül. Inkább az emeli joggal fel a szemöldököket, hogy az egészet MS Paintben csinálta. Igen. Paintben.

Öt rövid történetről van szó, ami az 1980-as évek Japánjában, azon belül is egy tengerparti faluban játszódik. Vérfagyasztó szörnyek bukkannak elő a vízből, miközben chiptune dallamok játszódnak, az emberek eltűntek, démonok járják az utakat, és a séfek emberi szemgolyót szolgálnak fel – naná, hogy a játékosnak kell megoldania a rejtélyeket. Egy bites fekete-fehér jelenetekkel.

„Igazán inspiráló, és valahogy nyugató hatású volt, hogy a Paintban dolgoztam a játék vizuális stílusán. A program korlátjai igazán arra kényszerítenek, hogy legyél kreatív vele, ami nagy dolog. Úgy vélem, hogy az 1-bites fekete-fehér művészeti stílus révén a lehető legközelebb tudtam jutni a képregényes érzés imitálásához,” mondja Kozminski, akit szemmel láthatólag Junji Ito munkássága inspirált. Legnépszerűbb műve, a The Enigma of Amigara Fault (nem biztos, hogy magyarul megjelent, így sok értelme nincs fordítani talán…) révén ismerte meg Ito munkáját, amikor is az első képkockát látta egy rajongói manga szkennelés révén. Kozminski 2004-ben Michael Coxtól a Top Ten Horror Stories (ha magyarul megjelent, akkor Top Tíz Horrorsztori néven lehet…) című könyvet elolvasta, ami több klasszikus történet adaptációját tartalmazta. Ezek után rövid úton szembe találta magát HP Lovecraft alkotásaival, ami szintén érzékelhető a World of Horrorban, nem beszélve A cápáról, hiszen a feszültségkeltés és annak fokozatos emelése is alkalmazásra került a játékban.

A World of Horror – hacsak nem kerül valami gikszer a gépezetbe – valamikor az idei év folyamán fog megjelenni PlayStation 4-re, Nintendo Switchre és PC-re (itt is Steamre). Kozminski számára ez egy szenvedélyprojekt (ami legalább ezerszer jobb mint a felülről ránk erőltetett munkálat). Demó itt.

Forrás: Engadget

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu