Fellép a globális klímaváltozás ellen a Sony is: alacsony fogyasztású lesz a PlayStation 5

A Sony Interactive Entertainment az ENSZ-hez csatlakozik a Playing For The Planet szövetség keretein belül. A next-gen PlayStation is szóba került a PlayStation Blogon olvasható bejelentésben.

„Az ENSZ Klímacsúcstalálkozóján a játékipar vezetőihez fogok csatlakozni, hogy formálisan kötelezettséget tegyek, hogy hozzájárulhassak az ENSZ környezeti bizottságának erőfeszítéseihez egy új partneri kapcsolaton, a Playing for the Planet (Játék a Bolygóért) szövetségen keresztül. Úgy hisszük, hogy a természetes erőforrásokkal való óvatos gondoskodás a legfontosabb, és ennek igazodnia kell az ENSZ környezeti bizottságának küldetéséhez és feladataihoz. Korábban az év folyamán egy új szövetséget (A Fiatalok és Környezet Szövetsége) indítottak, és gyorsan rájöttek, hogy a játékiparral való közös munka segítene nekik abban, hogy a fenntartható fejlesztési célokat elérhessék.

A Sony Interactive Entertainmentnél jelentős elkötelezettségeket és munkálatokat tettünk, hogy csökkentsük a PlayStation 4 fogyasztását a hatékony technológiák bevetésével mint például a SoC architektúrával (rendszer egy chipen, ami integrálja a nagy teljesítményű grafikai feldolgozó egységet), csökkentettük az integrált áramkör méretét, skálázzuk a felveendő áramot, továbbá energiatakarékos módokkal rendelkezünk mint például a Suspend-to-RAM [memóriára kimentett adatok révén lehet folytatni ott, ahol abbahagytuk – a szerk.]. Úgy számítjuk, hogy az eddig elkerült szénkibocsátás mértéke már majdnem meghaladja a 16 millió metrikus tonnát, ami a következő 10 év során 29 millióra fog növekedni (ami Dánia 2017-es szén-dioxid kibocsátásával megegyezik).

Továbbá örömmel jelenthetem be, hogy a következő generációs PlayStation konzol egy olyan lehetőséggel is rendelkezni fog, hogy a PlayStation 4-nél jóval alacsonyabb áramfogyasztással rendelkezzen a játékmenet felfüggesztése során (és azt úgy számoljuk, hogy kb. 0,5W-ot igényel). Ha csak egy millió felhasználó aktiválja ezt a funkciót, akkor ezzel ezer család átlagos elektromos fogyasztását lehet megspórolni. Műveleti szempontból teljesíteni fogunk egy szén lábnyomati felmérést a játékos szolgáltatásainkkal kapcsolatban, és jelenteni fogjuk az energiatakarékossági intézkedéseinket, amiket az adatközpontjainkban alkalmazunk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a fogyasztókat energiatakarékos konzolbeállításokról és használatról tájékoztathassuk. Az elhatározásunk nem csak a hardveri és műveleti dolgokra vonatkozik, hanem arra is, hogy lelkesek vagyunk az emberek tájékoztatásáról a fenntarthatósági célok elérése érdekében. Elhatároztuk, hogy az iparral és a klímával foglalkozó szakértőkkel együtt dolgozunk, hogy hivatkozási információkat alkossuk a játékfejlesztőknek, akik a fenntarthatósági témákkal kívánnak a játékaikban foglalkozni. Ezen felül, megvizsgáljuk a lehetséges PlayStation VR applikációkat, amik a klíma problémáival és annak szakértőivel foglalkoznak és ezzel kapcsolatban tudatosságot kelthetnek.

A játékosok közössége széles, és hatalmas tempóval növekszik. Egy le nem tagadható lehetőség van a játékipar vezetőinek, hogy állást foglaljanak és támogassák az ENSZ környezeti csapatát úgy, hogy a természetes erőforrások megőrzésének fontosságáról beszélnek a következő generációknak. A PlayStationnél úgy hisszük, hogy a játékoknak megvan az ereje, hogy közösségi változást indítsanak el az emberek tanítása, az érzések keltése, és a remény inspirálása révén. Nem tudnák büszkébbek lenni a Playing for the Planet szövetségben való részvételért, továbbá a bejelentett kötelezettségekért. Alig várjuk, hogy lássuk, mit hozhat össze közösen az ipar,” írja Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának teljes közleménye magyarra fordítva.

Tehát a PlayStation 5 takarékosabb lehet, de kérdéses, hogy a pletykált Pro modell (ami szintén 2020 végén jelenhet meg) hány száz wattot fog igényelni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu