Melyik játék lesz a legkelendőbb Amerikában 2019-ben?

Az NPD előrejelzéséből megtudtuk, hogy melyik az a tíz játék, amiből a legtöbb fogyni fog az Egyesült Államokban, ami a játékipar számára talán a legnagyobb és emiatt legfontosabb piac.

Mat Piscatellának, az NPD egyik elemzőjének írása több érdekességet is felvetett. Például azt, hogy az éves költekezések mértéke 6%-kal nagyobb lesz az egy évvel korábbiakhoz képest, ami nem olyan nagy ugrás, de erre is van egy jó magyarázat: a PlayStation 4 és az Xbox One az élete vége felé tart, és a Nintendo Switch sikere nem akadályozza meg azt, hogy idén a hardveres eladások 12%-kal essenek, hogy ebből 4,4 milliárd dollár forgalom jöjjön létre. (A kiegészítők esetében is laza 8%-os esést jósol Piscatella, és 2,2 milliárd dollár lesz ebből.) A szoftveres értékesítések, tehát a játékeladások viszont növekedni fognak, mégpedig 9%-kal 37,8 millió dollárra. A mobilos és a konzolos digitális értékesítések emelkedése tehát jóval nagyobb mint amennyivel zuhan a PC-s digitális és a konzolos fizikai értékesítés 2019-ben.

De nézzük a top tizes listát. Zárójelben a kiadó (vagy annak anyacége – lásd Activision Blizzard az Activision, vagy Take-Two a 2K esetében):

 

  1.         Call of Duty: Modern Warfare (Activision Blizzard)
  2.         NBA 2K20 (Take-Two)
  3.         Madden NFL 20 (Electronic Arts)
  4.         Borderlands 3 (Take-Two)
  5.         Mortal Kombat 11 (Warner Bros. Interactive)
  6.         Star Wars Jedi: Fallen Order (Electronic Arts)
  7.         Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (Ubisoft)
  8.         Kingdom Hearts III (Square Enix)
  9.         Tom Clancy’s The Division 2 (Ubisoft)
  10. Pokémon Sword[/Shield] (Nintendo – itt a digitális értékesítéseket nem veszik figyelembe)

 

Ez nem meglepő – ha a Call of Duty: Modern Warfare az élen végez, akkor az utóbbi tizenegy évből ez lesz a kilencedik eset, hogy a Call of Duty végez az élen. A japán kiadóktól pedig mindössze két játék van a listán. Két sportjáték, két Ubisoft-cím… annyira nagy meglepetések tényleg nincsenek itt. (Vajon a Pokémon hol végezne, ha a digitális eladások is figyelembe lennének véve…?)

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu