25 éves a System Shock; évfordulót ünnepel a Nightdive Studios

A System Shock játékot kézzel fogható állapotban is be lehet nemsokára szerezni ennek révén.

„Nagy hírek! Összeálltunk a Limited Run Gamesszel, hogy egy új, nagy dobozos kiadást elhozzunk nektek a System Shockból! Az előrendelések október elsejétől lesznek elérhetőek,” írja a Nightdive Studios, a System Shock Enhanced Edition fejlesztőcsapata a Twitteren.

A második képen az látható, hogy ezen kívül a játék soundtrackje két bakelitlemezen külön kapható lesz. Ennek legalább van ára is – 35 dollárba fog kerülni, de a postaköltség, a vám, és miegyébb révén nyugodtan mondhatjuk tizenöt ezer forintnak is a két vinyl árát. A System Shock Collector’s Editionnel kapcsolatban nincsen árról tudomásunk (a Limited Run Games weboldalán rákerestünk a System Shockra, de nem dobott találatot a keresőjük, miközben maga a kép is a weboldalt hirdeti…).

A nagy dobozos kifejezést meg kell külön is említeni: a kilencvenes években ugyanis még nagy divatja volt annak, hogy a PC-s játékok egy termetes dobozban, korrekt kézikönyvvel és egyéb extrákkal kerültek értékesítésre. (Sőt, eleinte még a PlayStationnek is voltak nagy dobozos kiadásai.) Akkoriban ugyanis még nagy figyelmet szenteltek a kiadók a külalakra, mivel akkortájt az internet nem volt széles körben elterjedt, és digitális boltok sem voltak, így nem volt arra lehetőség, hogy a Steam akkori ekvivalensén megvegyük az adott játékot, hanem el kellett caplatni egy boltba.

A Limited Run Games pedig mostanában igyekszik a nem éppen mainstream játékok esetében a nevükhöz illő módon limitált kiadásban is, de kézzel fogható, fizikai kiadást készíteni a játékoknak, mert még mindig vannak olyanok, akik inkább szeretnék a polcukra tenni a megvásárolt játékaikat, hogy ne kelljen azonnal az internethez folyamodniuk a hozzáférés érdekében.

Úgyhogy a System Shock méltó módon ünnepli 25. születésnapját. Már csak az a kérdés, hogy a System Shock 3 fejlesztése mennyire halad jól, és hogy mennyire lesz képes felemelkedni az első két rész színvonalához.

Forrás: Twitter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu