Következő generációs Xbox: nem lesz 4K-s kamera benne

Nem kell annyira félni, úgy tűnik, hogy mégsem fog rendelkezni a következő generációs Xbox kamerával.

Tegnap beszámoltunk arról, amit a Gizmodo írt egy névtelen forrására hivatkozva: a next-gen PlayStation (PlayStation 5?) és Xbox (Xbox Project Scarlett) eltérő módon fogja megvalósítani a valós idejű sugárkövetést, a két konzol az eddig látott legnagyobb számításbeli teljesítménynövekedést mutatja majd be, és állítólag mindkettőben kamera lesz. Nos, ez nem teljesen igaz: a Gizmodo frissítette az írását, mégpedig azzal, hogy a névtelen forrásuk szerint nem fog rendelkezni 4K felbontású kamerával a Project Scarlett kódnéven futó konzol. (Így pedig lehet, hogy maga a pletyka is megcáfolható lehetne teljes egészében.)

Ezzel pedig két dologra lehet kitérni – egyrészt nem kell tartani attól, hogy egy kamera állandóan figyelne bennünket a konzol részeként (az Xbox One esetében ez valamelyest bekövetkezett, ugyanis eredetileg a Microsoft kötelezően ránk sózta a Kinectet is, cserébe viszont a konzolért 100 euróval, akkortájt 30-31 ezer forinttal többet kellett perkálni mint a PlayStation 4-ért, amivel az Xbox One lényegében elvágta magát a konzolgeneráció elején), másrészt pedig a kamera hiánya jó hatással lehet a konzol árára is, ugyanis az biztosan megdobta volna a költségeket. (Persze így sem tudni még, hogy egyáltalán mennyibe is fog fájni a next-gen Xbox, ugyanis nincs erről még adatunk, és ha lenne is, tuti meg fogja tolni az árakat az Egyesült Államok és Kína között tartó tarifaháború, ami révén tuti, hogy mind a Sony, mind a Microsoft Európában is szépen felemeli majd a termékük árát…) Persze lehet, hogy így is tartalmaz majd a következő generációs Xbox kamerát, max nem lesz 4K-s. Ki tudja?

Az Xbox Project Scarlett 2020 végén fog a boltokba kerülni, és emiatt a Sony is hasonlóan fogja időzíteni a PlayStation 5 megjelenését. Mindkét konzol az AMD Radeon Nav GPU-jára és Ryzen Zen 2-es processzorára fog építkezni, de esélyes, hogy lesz eltérés a két konzol között…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu