Megjelenési dátumot kapott a Marvel’s Iron Man VR [VIDEO]

Az Iron Man virtuális valóságos adaptációjában annyira bízik a Sony, hogy több kiadásban is kapható lesz. (Ez lesz talán az első alkalom arra, hogy egy VR-játék esetében ezt látjuk…?)

„A Camouflajos kollégáimmal az utóbbi három év során azon dolgoztunk, hogy a legjobb Iron Man játékot megalkossuk a PlayStation VR-ra. Az első naptól kezdve kemény feladatunk volt: nem csak a hihetetlen szuperhősös akciót és repülést kellett megvalósítanunk VR-ban, de ezt párosítanunk kellett egy szívvel teli, eredeti történettel is, ami Tony Starkról szól.

A Marvel’s Iron Man VR-ban humorral, szívvel és feszültséggel közelítettük meg a nagy történeti pillanatokat – ezek olyan tulajdonságok, amik tökéletesen átültethetőek Tony Starkra. Mivel a játék alapból a VR-t figyelembe véve készült, a virtuális valóság történetmesélési erősségére koncentráltunj. Ez azt jelenti, hogy szó szerint Tony Stark cipőibe bújhatnak a játékosok, ahogy interakcióba lépnek a világgal, kiválasztanak pár dialógusmenetet, és a pajzsán kívül és belül is élhetnek. A virtuális valóságban érzékelhető jelenlétet úgy próbáltuk használni, hogy más, ikonikus Marveles karakterekkel interakcióba lehet lépni.

Egy olyan történet létrehozása, ami csak VR-ban mondható el, sok kísérletezést igényelt. Ennek a folyamatnak központjában Bill Rosemann, a Marvel Games kreatív rendezője volt, aki arra bátorított bennünket, hogy gondolkodjunk nagyban és eltérően a játék narratívájától, és lenyűgöző utat mutatott abban, hogy miként lehet egy autentikus, hiteles Tony Stark-élményt létrehozni. Nemrég a híres Marveles íróval, Christos Gage-dzsel is összeálltunk, hogy kiegészítő íróként segítsen, és hogy egy kis szórakoztató „Marvelességet” adjon a forgatókönyvnek. A történet több iteráción is átesett, és mégis gyorsan oda jutottunk, hogy a hacker Ghostnak kellene a főgonosznak lenni. Ghost egy örök klasszikus Vasember-rosszfiú, aki először a képregény 219. számában jelent meg – ez a félelmetes ellenség több történetszálon keresztül felvette a kesztyűt a Vasember ellen (Inevitable, Unholy Ghost). A mi játékunkban Ghost nagy ellentétje Tony Starknak – nem csak ellenszenves hősünkkel szemben, hanem tükröt is tart elé. Miután néhány évvel ezelőtt tanúja volt a Stark által készített fegyverek okozta károknak, Ghost küzdelme a Vasember ellen nem csak ideológiai, hanem személyes is. Ghost miatt az összetett, lenyűgöző hősünknek meg kell békélnie a problémás múltjával a harctéren is azon túl is…”, írta Brendan Murphy, a Camouflaj vezető írója a PlayStation Blogon.

A Marvel’s Iron Man VR megjelenési dátumát a New York Comic-Conon jelentették be, de mielőtt elmondjuk, nézzük, milyen változatokban lehet megvásárolni a játékot. Az alap kiadás 40 dollár/euró (13000 forint, bár addigra lehet 14 ezer is…) lesz lemezes és digitális kiadásban egyaránt. A Digital Deluxe 50-be fáj majd (16500 forint), és értelemszerűen csak digitális formátumú lesz. Ez a játékon túl négy eltérő kinézetű páncélzatot tartalmaz (Golden Avenger, Black Centurion, Sun Stinger, Stealth Armor), de jön még 12 Research pont (ezeket a harcmezőn elvégzett dolgaink elemzéséből szerezhetjük), amivel fegyvereket és augmentációkat rakhatunk a páncélzatunkra már a játék legelején. Pluszban jön egy PlayStation 4-téma, továbbá a soundtrack is. Előrendelői bónuszok is lesznek: négy másik páncélzatot kapunk (Origin Armor, Vintage Armor, Silver Centurion Armor, Ultraviolet Armor), továbbá egy eltérő, dinamikus PlayStation 4-téma is a markunkat üti. A képregény-rajongók ezeken túl egy havi Marvel Unlimited előfizetést kapnak, hogy digitálisan hozzáférhessenek párhoz (?).

A Marvel’s Iron Man VR február 28-án fog megjelenni, kizárólag PlayStation VR-ra.

Forrás: PlayStation Blog

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu