Több száz FIFA-játékos adatait szivárogtatta ki az Electronic Arts!

Az Electronic Arts fiaskója kb. annyira röhejes, mint ami a Bethesda esetében volt a Fallout 76-tal…

A FIFA 20 Global Series a FIFA eSport-bajnoksága lesz, így erre is regisztrálnak sokan. Persze itt borul az árokba a sztori: több professzionális játékos, így George Hughes és Kurt Fenech is azt írta Twitteren, hogy a regisztráció során MÁS játékosok megadott adatai tárult fel előttük a megerősítéskor. Jimmy „Jrexx” Brennan szerint az adataikat kiszivárogtatták. A megadott információk azért nem olyan legyintéssel elintézhetőek: email címek, azonosító számok (pl. személyi szám), születési dátumok, tartózkodási országok, konzolok és fióknevek kerültek megadásra.

Erre az Electronic Arts először ideiglenesen levette a bajnokságra való regisztrációs felületet, és ezzel a közleménnyel jelentkezett: „Tudomásunk van egy lehetséges hibáról, ami a FIFA 20 Global Series regisztrációs oldalával kapcsolatos. Ezt ma indítottuk el. Az ilyen problémákat komolyan vesszük, és azonnal levettük az oldalt, amíg nyomozunk az ügyben. Amilyen hamar csak lehetséges, új információkat fogunk közölni,” írja magyarra fordítva az első közlemény. Ezt követte egy második is, amiből megtudtuk, hogy akár 1600 játékos is érintett lehet: „Magyar idő szerint kb. délután két órakor bejelentettük a FIFA 20 Global Series regisztrációs portálját. Röviddel ezután megtudtuk, hogy néhány játékos, aki regisztrálni próbált, más, már regisztrált játékosok adatait látta a regisztrációs oldalon. Azonnal cselekedtünk, és délután fél kettőre levettük az oldalt. Azonosítani tudtuk a hiba forrását, és javítottuk azt, hogy biztosan védettek legyenek az adatok. Biztosak vagyunk abban, hogy a játékosok mostantól nem fogják látni ezt a hibát.

Meghatároztuk, hogy körülbelül 1600 játékos lehetett érintett ebben, és lépéseket teszünk, hogy kapcsolatba lépjünk ezekkel a résztvevőkkel, hogy további információkat biztosítsunk nekik, és hogy megvédjük az EA-s fiókjaikat. A játékosok biztonsága igazán fontos számunkra, és bocsánatot kérünk, hogy a játékosok ebbe a hibába ütköztek a mai nap folyamán. A regisztrációt újra meg fogjuk nyitni a következő napokban,” írta a második közleményük.

Ez igencsak szomorú, hogy egyáltalán bekövetkezett. És ez nem az első ilyen eset az utóbbi hónapok során – nemrég az ESA, az E3-at szervező cég került hasonlóan problémába…

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu