Az Álomdoktor rendezője a legapróbb részletekig újraalkotta a Ragyogás szállodáját

MOZI HÍREK – A Panoráma Hotel a filmtörténet egyik legismertebb szállodája: itt töltött egy magányos telet a családjával Jack Nicholson, itt őrült meg, és törte be baltával az ajtót – Bartók zenéjére. Stanley Kubrick legendás Ragyogás-ának Stephen King megírta a folytatását, és végre el is készült belőle a moziváltozat. Az Álomdoktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) hőse az immár felnőtt, saját természetfölötti képességei elől menekülő Danny, aki valaha a Ragyogás-ban a szálloda folyosóján triciklizett.

Mike Flanagan rendező előtt hatalmas feladat állt: egy klasszikus film díszletei közé kell visszavezetnie nézőit – szó szerint is. A Warner irattárában felkutatták az eredeti film díszletterveit, de ez is kevésnek tűnt, és filmkockánként hatalmas fotókat nagyíttatott a szálloda folyosóján és előcsarnokában játszódó jelentekből: nemcsak a díszleteket építtette fel pont ugyanúgy, ahogy negyven éve álltak, hanem minden egyes bútordarabot, berendezési tárgyat és kelléket is igyekezett pont úgy megcsináltatni, és pont oda tenni, ahogy volt.

– Nagyon sok időt szántam ezeknek a fotóknak a tanulmányozására, de végül azt hiszem a könyvespolcon is pont azok a könyvek állnak pont abban a sorrendben, és minden falon pont azok a bekeretezett fotók lógnak, mint a régi filmben – mondta büszkén a rendező.

Mert, ahogy korábban egy másik interjúban elárulta: Danny Torrance visszajut a Panoráma Hotelbe – hogy megküzdjön az azóta is rá váró démonokkal.

Forrás: IC Press

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu