Joker: nyerőlap volt a Warner számára, hatalmasat tarolt a kasszáknál

MOZI HÍREK – A hazai mozikban is nagy sikert aratott a Joker.

A Todd Phillips rendezésében készült eredettörténetet megelőzte a híre: a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánt nyert a film és Joaquin Phoenix hipnotikus, őrült alakításával kapcsolatban már mindenki az Oscar-díjról beszél, nem csoda, hogy az egész világon izgatottan vártak az első nyilvános vetítéseket.

És a Joker jó néhány nézettségi rekorddal kezdte mozis pályafutását. Amerikában októberben még sosem néztek meg ennyien filmet: a premiert követő hétvégén 93,5 millió dollárért vettek rá mozijegyet – 4374 amerikai moziban.

A Gotham Cityben elszabaduló, festett arcú őrület a világ minden táján hatalmas sikert aratott. 73 országban mutatták be ezen a héten és abból további 140 millió dollár bevétel gyűlt össze – az Egyesült Királyságtól Oroszországig, Koreától Ausztráliáig jó néhány országban ez a Warner Bros. stúdió idei legnagyobb sikere.

A hazai nézők is izgatottan várták a Joker bemutatóját, és özönlöttek a mozikba: a hétvégén több mint 101 000 jegy kelt el a filmre, és az nálunk is hatalmas, ritka sikernek számít. A film természetesen továbbra is a mozikban szinkronos és feliratos változatokban, valamint IMAX-ben is, várva az újabb nézettségi rekordokat és a díjakat.

A Joker filmkritikáját itt olvashatjátok el, nálunk is az év nyerőkártyája a Joker.

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu