A Microsoft forradalmi újításokkal száll be a VR-ba?

A Sony már több éve konzolos VR-ral próbálkozik a PlayStation 4 + PlayStation VR párosítással – emellé beléphet a Microsoft is a következő generációs konzolján.

A Twitteren WalkingCat fedezte fel azt a két amerikai szabadalmat a Microsofttól, amik egy hat irányban is használható beviteli eszközre, továbbra egy virtuális valósághoz alkalmazott szőnyegre vonatkoznak (na ez eléggé forradalminak hangzik). A képeken egy szőnyeget, egy stylust (aki a Nintendo DS és a Nintendo 3DS során használt érintőképernyőkhöz alkalmatos ceruzákra gondolt, jó úton jár, de itt egyértelműen más használati célja lesz), mozgásérzékelős kontrollereket, egy virtuális valóság-headsetet, továbbá egy Xbox Kinect kamerát látunk. (Remélhetőleg a Microsoft nem lépi meg ugyanazt jövőre, mint hat éve: ha az Xbox következő generációs konzoljához kötelezően hozzápakolják a Kinectet, akkor drágább lesz a pakk mint a Sony-tól a PlayStation 5 néven boltokba kerülő rivális…) Viszont az a 4K felbontású kamera nem lesz a konzol része. Elvileg. Akkor talán külön lesz értékesítve, hogy akinek nem kell, ne kelljen feleslegesen beruháznia rá.

Nem biztos, hogy például a stylus megvalósulásra kerülhet, és lehetséges, hogy a Microsoft csak kísérletezget, de egy dolog biztosnak tűnik: valószínűleg a redmondiak is be fognak szállni a VR-ba, ami valahol várható is volt, ugyanis a Sony hivatalosan is mondta, hogy a PlayStation 5 esetében is kifejezetten nagy fontossággal fog rendelkezni a következő generációs, itt-ott már általunk is tárgyalt PlayStation VR. (Sőt, maga Phil Spencer, az Xbox-vezér is beszélt arról, hogy ő is érdeklődik a virtuális valóság iránt.)

Az Xbox Project Scarlett – ez a konzol E3-as kódneve, ugyanis ott már idén beszélt róla a Microsoft – valamikor 2020 végén fog a boltokba kerülni, még ismeretlen áron, amiben még közrejátszhat a bizonyos tarifaháború, ami az Egyesült Államok és Kína között zajlik. (Hacsak a Microsoft nem viszi ki a konzolgyártást mondjuk Vietnámba, ahogy részben a Nintendo is tette a Nintendo Switch és Switch Lite párosával…)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu