Leépítések a Sony-nál: az európai ágazatot váratlanul érte a PlayStation 5 elnevezése?

Úgy tűnik, hogy a Sony Interactive Entertainment Europe (innentől rövidítjük SIEE-re!) leépítésekkel találta szembe magát, mégpedig a szokásos magyarázatok révén.

Szóval a Sony Interactive Entertainment America vezetői október 8-án kiutaztak Londonba a SIEE-hez, hogy bejelentsék, hogy több részleg (mint például a marketing és a közönségszolgálat) átszervezésre kerül, írja a VGC olyan emberekre hivatkozva, akik tudnak a szituációról. Több tucatnyi alkalmazott érintett, és megbeszélések is voltak azokkal, akiknek újra interjún kell részt venniük a pozíciójuk megtartása érdekében.

Az amerikai központú csapat, amely a kreatív szolgáltatásokkal foglalkozik, szintén leépítéseken esett át. „A PlayStation kreatív szolgáltatásos csapatának tagja voltam, de ma le lettem építve. Ez a tehetséges és szenvedélyes csoport most munka nélkül maradt és új állást keres. Ha projektkoordinátorokat, menedzsereket és dizájnereket keresel, írjatok! Utálom, hogy ezt a helyzetet el fogja némítani a PlayStation 5 bejelentése. Kiemelném, hogy ABSZOLÚT IMÁDTAM a PlayStationnek dolgozni. Ez egy valóra vált álom volt. Sok ember láthatta a hirdetési kampányok során a művészetemet. Az emberek és a környezet az, ami engem és a barátaimat egyaránt elszomorít, amikor is távoznom kell. Remek munkahely volt,” írta egy kirúgott amerikai ex-alkalmazott a Twitteren.

A VGC arról ír, hogy a SIEA egyre nagyobb befolyással rendelkezik a Sony Interactive Entertainment felett, és az utóbbi egy évben emelkedett az amerikai hangsúly a cégben, miközben az egy globális struktúra, felépítés felé halad. Az európai ágazat alkalmazottai azt mondták a VGC-nek, hogy a PlayStation 5-ös generáció során jóval kevesebb beleszólásuk lesz az ügyekbe, holott idáig különállóan dolgoztak az ágazatok… és az a helyzet, hogy az európai munkások nem is tudtak az amerikai ágazat PlayStation 5-ös információkkal kapcsolatos bejelentéséről. (Az érdekesség? A japánok egy perccel az amerikai PlayStation Blog előtt publikálták az írásukat, így ők tudtak róla.)

Szóval úgy tűnik, hogy megint az európaiak húzzák a legrövidebbet…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu