Yakuza: Like A Dragon: így fejlődik Ichiban Kasuga

Ezúttal nem egyszerű szintlépésekről lesz szó a Yakuza: Like A Dragon esetében; a SEGA alaposan átgondolta a sajtóközleménye szerint azt, hogy az új főhős milyen módon fog fejlődni a Life Experience, azaz életben szerzett tapasztalat formulájával.

„A Life Experience hat paraméterből áll, ami Ichiban Kasuga karakterisztikáját és emberi természetét meghatározza: Lelkesedés (Enthusiasm), Mentalitás (Mentality), Jókedv (Cheerfulness), Kedvesség (Kindness), Intelligencia (Intelligence) és Stílusosság (Stylishness). Többféleképpen fel lehet építeni az élettapasztalatot, mint például egy meghatározott munka felvételével a Hello Workön keresztül; az olyan emberekkel való beszélgetés révén, akikkel amúgy általában nem beszélnél; a harcokban szerzett győzelmekkel; vagy a nők körében a nagyobb népszerűséggel. Építs fel többfajta tapasztalatot, hogy megerősítsd Kasuga élettapasztalatát. Az élettapasztalat paraméterei a cselekedeteiden és döntéseiden alapulva fejlődnek. Íme a paraméterekről néhány részlet:

A lelkesség a romantika és a hajlandóság forrása. Lelkes viselkedés, illetve a lehető legnagyobb erőfeszítéssel véghez vitt dolgok révén fejlődik. A mentalitás a koncentráció és a lelki erő forrása. Olyan szituációk révén fejlődik, ami tesztelik a bátorságod és érzelmi erőd. A jókedv a társas hajlam és a gyors észjárás forrása. Olyan tevékenységek révén fejlődik, amik jobb hangulatot teremtenek. A kedvesség a megértő gondolkodás és az empátia forrása. Az emberekkel, állatokkal és környezettel tett kedves cselekmények révén fejlődik. A stílus a sárm és a karakteresség forrása. Okos párbeszédek és méltóságteljes viselkedés révén fejleszthető.

Az élettapasztalat többféle cselekedet révén gyülemlik fel – például úgy, ha segítesz azoknak, akiknek szüksége van rá, vagy ha a Play Spotokat (játékpontokat) élvezed. Az élettapasztalat például a melléktörténetekhez készített események során meghozott döntések révén is növelhető. A magabiztos játékmenet, a tanulás, és az utadba kerülő emberekkel való interakció a gyors út az élettapasztalat felépítéséhez.

Egy példa arra, hogy miként növeld az élettapasztalatod: az Ocean iskola egy olyan játékpont, ami jelentősen megnöveli Kasuga élettapasztalatát. Ez egy új helyszín, amit meglátogathatsz a történet előregördítése során. Itt több vizsgát is letehetsz, és ezek révén Kasuga élettapasztalata jelentősen növekedni fog. Ebben az iskolában több tárgyból is vizsgázhatsz – a történelem révén megismerheted a japán történelmet és a világét egyaránt, az Isezaki Ijincho vizsga pedig az eziránt rajongóknak tesz fel ezzel kapcsolatos kérdéseket. A vizsgák olyan kvízek, amik során négy válaszból kell a helyest kiválasztanod az adott időn belül. Vizsgázz le sikeresen több tárgyból, hogy fejleszd Kasuga emberi természetét.

Az imént említett melléktörténetek és az iskola mellett máshogy is lehet élettapasztalatot szerezni: golf, pachislot, Dragon Kart, stb. Élvezd a város többféle játékpontjait, és növeld az élettapasztalatod, hogy előnyből élvezhesd a játékot,” írja a teljes sajtóközlemény magyarra fordítva.

Lényegében a Yakuza: Like a Dragon így szeretné elérni azt, hogy a történeten túl azért mással is foglalkozzunk. Ichiban Kasuga tehát így lesz egy „csillagos” fejlődési rendszerrel rendelkező karakter a játékban, ami jövőre fog valamikor megjelenni a nyugaton PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu