Beismeri a Ubisoft: halasztani kellett volna a Ghost Recon: Breakpointot!

A francia kiadó lényegében elismerte, hogy az új Ghost Reconnak (ami nem lett valami jó, finoman fogalmazva) jól jött volna még, ha pár hónapig fejlesztés alatt áll.

„Szükséges volt megtartani a kiadási időszakot, és mindent megtettünk, ami tőlünk telt a rendelkezésünkre álló időben. […] Minden fejlesztő azt mondja, hogy a plusz fejlesztési idő hasznos, de nekünk tiszteletben kellett tartanunk a [Ghost Recon: Breakpoint] megjelenési időszakát… de a játék javulni fog a megjelenése után. Minden más fejlesztő azt mondaná, hogy egy halasztás mindig jobb. Mi mind több időt akarunk [a játékok fejlesztésére], de úgy gondolom, hogy remek munkát végeztünk a rendelkezésünkre álló idő során,” mondja Joe Gingras, a játék rendezője.

A kommentből erősen érzékelhető, hogy valószínűleg a Ubisoft befektetői elvárták, hogy a Ghost Recon: Breakpoint lényegében 2019-ben megjelenjen, mivel a francia kiadó további nagy játékai 2020-ban fognak kijönni (pl. a Watch Dogs: Legion vagy a Gods & Monsters), így kell a Ubisoftnak valami nagy dobás erre az időszakra is. Kérdés, hogy jól jártak-e…

Az október hatodikával bezáródó hét során az EMEAA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a Ghost Recon: Breakpointnak minden adott volt arra, hogy új játékként a toplista élén nyisson, de ez nem sikerült, ugyanis a FIFA 20 megőrizte az előző hétről az első helyét. Nézzük a toplistát – zárójelben az előző heti pozíció.

  1. FIFA 20 (1.)
  2. Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint (Új belépő)
  3. Grand Theft Auto V (6.)
  4. The Legend of Zelda: Link’s Awakening (2.)
  5. Borderlands 3 (3.)
  6. Marvel’s Spider-Man (22.)
  7. Red Dead Redemption (21.)
  8. Just Cause 3 (123.)
  9. Crash Team Racing Nitro Fuelled (11.)
  10. Call of Duty: Black Ops IIII (nem ismert)

 

Úgyhogy leszámítva a Just Cause 3 meteorikus emelkedését, a Ghost Recon: Breakpoint nem aratott átütő sikert Európában – tény, a FIFA errefelé nagy sláger, de egy AAA játéknak illene elvernie. Nem sikerült.

Forrás: JVL, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu