Dead Space: teljesen hihetetlen, hogy miből épült fel!

Az első Dead Space alapjai egy olyan franchise-ra épültek, amire nem nagyon gondoltunk volna. Sőt.

Emlékszünk még Isaac Clarke-ra? Ő volt a franchise főhőse, és aki nemmel válaszolt, nem csodálkozunk: az Electronic Arts kinyírta a sorozatot és az azt fejlesztő Visceralt is (akik korábban EA Redwood Shores néven futottak). Isaacot itt-ott láthattuk cameo formájában – az NBA Jam: On Fire Editionben, a Tiger Woods PGA Tour 10-ben, továbbá a Skate 3-ban is ott volt ilyen-olyan szerepben, többnyire karakterkosztüm formátumban. A kosárlabdázás és a gördeszkázás még valahol megérthető, de a golf…? Hogy a fenébe jön a golf a földönkívüli túlélő horrorhoz…?!

„Emlékeztek még arra a forró pillanatra, amikor az Electronic Arts úgy próbált viselkedni mintha a Dead Space-ből Isaac Clarke egy ikonikus, általánosan szeretett karakter volt?”, került feltételre egy költői kérdés a Twitteren a lenti három képpel.

 

Itt lép közbe Ben Johnson konkrétan egy válasszal: „Pályatervezőként dolgoztam a Dead Space-en. Mindegyik játék ugyanazt az alapvető (karakter)modell szerkezetet használta, így Isaac hozzáadása (a többi játékhoz) olyan egyszerű volt, hogy csak a modelljét be kellett importálni. A Dead Space engine-je a Tiger Woods-éból egy elágazás volt. Azok a játékok ugyanabban a stúdióban készültek mint a Dead Space is.”

Akkor jöjjön egy kis magyarázat: az EA Redwood Shores 2000 és 2007 között fejlesztette a Tiger Woods nevével fémjelzett golfjátékokat, az ikonikus játék pedig 2008 októberében jelent meg. Így teljesen jogos, hogy a korábbi engine-jüket (akkoriban az Electronic Artson belül nem igazán volt hatalmas mértékben használva a Frostbite engine, ami 2008 nyarán startolt el…) áthangolták egy teljesen más műfajra. Ilyesmit a Konami is csinál: a FOX Engine a Metal Gear Solid V-ből a Pro Evolution Soccer sorozatban is alkalmazásra kerül, és a kettő megint teljesen eltérő műfaj.

Akkor ezzel az erővel Tiger Woodsot is be lehetne importálni a franchise-ba. Az kicsit poénos lenne…

A Dead Space 3 retrocikkét itt olvashatjátok el.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu