Ezzel a kontrollerrel támadhat a next-gen PlayStation Now

A Sony határozottan a streamelés felé tekint, így a következő konzolgenerációban a PlayStation Now erősebben is jelen lesz.

A Sony Interactive Entertainment egy olyan szabadalmat védetett le, ami egy hálózatra (internetre) kapcsolódó PlayStation kontrollerről szól a felhő alapú játék céljából. Ez az elképzelés egybe vág azzal, amit a mostanában gyorsan a cég élére törő Jim Ryan (aki pár éve még a visszamenőleges játéktámogatást is ellenezte…), a SIE elnök-vezérigazgatója mondott: „Értelemszerűen láttuk a szórakoztatás más formájában elterjedő trendet, miszerint a streamelés révén hozzá lehet férni tartalmakhoz. Nagyon esélyesnek tűnik, hogy a videojátékok is követni fogják ezt a példát.”

Ne feledjük, hogy a PlayStation Now szolgáltatás árát nemrég csökkentette a Sony, ugyanis a Project xClouddal szemben azért meg akar majd küzdeni (igaz, a Sony és a Microsoft a technológián közösen dolgozik majd…). De visszatérve erre a kontrollerre, a védjegyben egy olyan kontroller van, ami a netre csatlakozik a latencia (lag) csökkentése érdekében. Ez pedig a Google Stadia elleni válaszlépés (ott is ugyanezt használja majd a „gugli” – pont emiatt közösködik a Sony és a Microsoft). De nézzük a védjegy jellemzését: „Egy felhasználói interakcióra használt irányító eszköz egy felhő alapú játékrendszerrel, beleértve legalább egy beviteli eszközt, ami inputot (bevételi jeleket) generál a szervereknek, az irányító eszköz (a kontroller) a hálózathoz kapcsolódó hozzáférési eszközzel kommunikál, ami az irányító eszközt a szerverhez köti anélkül, hogy egy kliens eszközhöz csatlakozna. A szerver beviteli jeleket fogad és feldolgoz, hogy játékmenetbeli videót rendereljen, ami a hálózaton keresztül továbbításra kerül, hogy az irányítóeszköz számára helyi kijelzőn ábrázolja azt.” Azaz a kontroller a neten keresztül kötődik a PlayStation Now szervereire, ahonnan a képernyőnkre kerül az általunk kiválasztott játék. A végére néhány kép is látható a szabadalomból.

A PlayStation 5 egy év múlva fog valamikor megjelenni az év végén, közel az Xbox Project Scarletthez.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu