Menu

További Hearthstone-játékosokat tiltott ki a Blizzard! [VIDEO]

Folytatódik „a hóviharosok” körül a botrány…

A VICE arról tudósít, hogy a Blizzard három további felfüggesztést rótt ki azon Hearthstone-játékosoknak, akik nyíltan a Hong Kongban zajló tüntetők mellett fejezték ki a támogatásukat azzal, hogy egy „Szabad Hong Kongot [vagy szabadítsátok fel Hong Kongot – az angol free kifejezés jelző és ige is lehet egyszerre… az angol nyelv gyönyörei – a szerk.], bojkottáljátok a Blizzardot” táblát tartottak fel. A három játékos az Amerikai Egyetem (AU) Hearthstone-csapata volt (név szerint Casey Chambers, Corwin Dark, és csak a nicknevéről ismert TJammer). A csapat provokatívnak nevezett megnyilvánulása után tüntetésből kilépett a versengésből.

A Blizzard erről az ügyről közel egy hétig nem szólt semmit sem, ami miatt finoman szólva is inkonzisztensnek nevezték a céget elítélők, hiszen míg Blitzchungnak komoly (majd valamelyest csökkentett) büntetést róttak ki, ennek a csapatnak semmit sem. (Továbbá az is pikánsnak tűnhetett, hogy Blitzchung tajvani, ez a csapat pedig amerikai – és a Kína-Tajvan viszony sem éppen rózsás…) Egészen idáig: Chambers ezt írta a Twitteren: „Boldogan jelenthetem be, hogy az AU Hearthstone-csapata hat hónapos felfüggesztést kapott a bajnokságokban való részvételtől. Bár kicsit késve is, de értékelem, hogy mindegyik játékos egyenlő bánásmódban részesül, és hogy senki sem áll a szabályok felett.”

Végezetül lássuk a Blizzard hivatalos közleményét is: „A Hearthstone 2019 őszi főiskolai bajnokságának negyedik hete során a GiantDwarf, TJammer, és Xcelsior nicknevet használó játékosok megsértették a Hearthstone főiskolai bajnokság szabályzaának 7.1.B pontját azzal, hogy a hivatalos eSport-bajnokság közvetítése során zavaró viselkedéssel éltek. A játékosok a bajnokságból kizárásra kerültek, és nem vehetnek részt hat hónapig a Hearthstone eSportjában 2019. október 8-ától 2020. április 8-áig. A hat hónapos felfüggesztés után a játékosok – ha úgy kívánják – folytathatják a Hearthstone eSportban való részvételt.”

Ezek után kérdéses lesz látni, hogy a Blizzard miként bizonyítja be, hogy nem kowtow-ol Kínának (magyarul nem bókol a Kínai Kommunista Pártnak)…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

theGeek.hu Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb theGeek hírekről és információkról, akkor itt iratkozhatsz fel.

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu