Árva Brooklyn: három háztömbbel Edward Norton lakásától forgatták

MOZI HÍREK – A rendező egyik legfontosabb feladata, hogy jó munkatársakat válasszon maga mellé – véli Edward Norton, aki az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november) című noir-thrillernek nemcsak rendezője, hanem főszereplője is. De a Collidernek elárulta, hogy az ötvenes évek New Yorkjában játszódó film munkatársait egy igen egyszerű módszerrel választotta ki.

– Próbáld csak ki egyszer – bíztatta Norton az őt kérdező újságírót. – Mondd azt filmeseknek, hogy az ötvenes években játszódó thrillert akarsz forgatni New Yorkban, de nem kis szobákban, hanem Harlemben és Brooklynban, autós üldözéssel, klasszikus leszámolás-jelenettel, jazz klubokkal, ködben úszó folyóparti sétával… a többségük azonnal sarkon fordul és a lehető legmesszebb menekül. Az a kevés ember, aki melletted marad, biztosan a szakmája szerelmese, aki bármilyen nehéz feladatot lelkesen old meg.

Az Árva Brooklyn forgatása azonban csak a jelmezeseknek, díszleteseknek és az operatőrnek volt nehéz dolga.

– Amikor a Washington Square Parkban forgattunk, az azt jelentette, hogy a lakásomtól két háztömbre, Willem Dafoe lakásától három háztömbre dolgozunk, Alec Baldwin pedig egy utcányira lakott a helyszíntől. „Ezentúl már csak így akarok filmet csinálni” – mondta Alec. Két snitt között hazaugrott. A filmezés nem csak nehézségek sora…

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu