Clint Eastwood, egykori cowboy-színész, rendező, legenda 89 évesen új Oscarra tör!

MOZI HÍREK – Clint Eastwood igazi csoda: a 89 éves színész-rendező újabb mozipremierre készül, és úgy tűnik, az Oscar-díj sincs kizárva. A Richard Jewell balladája (Richard Jewell, hazai bemutató: január 20.) legutóbbi néhány rendezéséhez hasonlóan megtörtént esetet dolgoz fel: az 1996-os atlantai olimpia idején egy Richard Jewell nevű őr bombát talált az olimpiai parkban. Az ő bátor közreműködésének köszönhetően sikerült időben kimenekíteni mindenkit – ám a hős hamarosan közellenséggé vált, mert meggyanúsították azzal, hogy ő helyezte el a pokolgépet.

Eastwood kiváló szereposztást hozott össze – neki valószínűleg egy színész sem mond nemet. A címszereplő Paul Walter Hauser mellett Sam Rockwell, Josh Hamm, Kathy Bates és Olivia Wilde is játszik a filmben, a producerei között pedig Leonardo DiCaprio és Jonah Hill is ott van.

A legfrissebb bejelentés szerint a Richard Jewell balladája premierjére a novemberben Los Angelesben zajló AFI Festen kerül sor. Az Amerikai Filmintézet fesztiválja számos később Oscar-díjat nyert filmet indított el a pályáján, köztük például Clint Eastwood 2014-es Amerikai mesterlövész-ét, amely azután hat Oscar-díjra jelöltek. A Richard Jewell balladája jó eséllyel versenyzik majd jövőre néhány kategóriában.

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu