The Witcher 3 Switch: modokkal szebb, vagy gyorsabb grafika! [VIDEO]

Főleg tablet módban látványos a különbség a visszakerült beállításoknak hála a The Witcher 3 Switch esetében!

Tömérdek PC-s grafikus modot kaptunk már az amúgy is – mai szemmel nézve is – igencsak rendkívül látványos The Witcher 3-hoz, de gondolom, arra senki sem számított, hogy Nintendo Switch-re is kapunk egy modot. Mivel modról van szó, gondolom azt rögtön ki is találtátok, hogy sajnos csak az „okosított” Nintendo Switch-eken működik, így csak reménykedhetünk benne, hogy a CD Projekt, illetve a portot készítő Saber Interactive a legális, hivatalos verzióba is visszarakja a kiszedett grafikus opciókat.

Hogy miről is van szó? Igen, ahogy az eddigiek alapján gondolom, leszűrtétek, hogy olyan opciókról van szó, amelyeknek elvileg a tényleges, végső játékba is bele kellett volna kerülniük, de a kiadó valamiért kiszedte ezeket és egy érezhetően lebutított verziót kaptak kézhez a Nintendo Switch tulajdonosok. Hogy ez miért volt jó, azt talán sosem tudjuk meg, de mindenesetre ügyes kezű modderek utánajártak és visszaeszkábálták a kiszedett opciókat – csakis hackelt switcherek számára.

És milyen opciókról beszélünk? Nem is kevésről! A megmaradt két beállítási lehetőségen túl (mozgási elmosódás és elmosódás), olyan egyéb kapcsolókat kaptunk vissza a moddal, mint a ragyogás (bloom), az élesítés (sharpening), a mélységélesség (depth of field), a fénypászmák (light shaft), víz alatti effektusok, a növényzet láthatóság távolsága, a víz minősége és az élsimítás. Összesen nyolc „új” opció a meglévő kettő helyett! Ezek alapbeállításban (melyeket mi nem láthattunk) vagy alapszinten voltak, vagy ki voltak kapcsolva és a mod nélkül nem fértünk hozzá ezekhez a lehetőségekhez.

És a végeredmény? Lenyűgöző! Főleg tablet módban érezhető a hatalmas különbség, de dokkolva is igen szépen javult a grafika minősége, akár a sokkal kevésbé elmosott textúrákat, a részletesebb, kidolgozottabb növényzetet, akár az antialising visszaállításának hála az élesebb kontúrokat nézem. Mivel a The Witcher 3-nak rendkívül fontos alkotóeleme a pazar grafika, így klasszisokkal dobja meg a játékélményt ez a nem csekély grafikai tuning.

Negatívumok? FPS dropot egyáltalán nem vettem észre, igaz még olyan sokat nem teszteltem a modot A The Witcher 3-as Switch végleges tesztemben majd írok arról, hogy bizonyos átvezetőknél elég csúnyán beszaggat a játék, elképzelhető, hogy itt viszont még rosszabb a helyzet. Továbbá azt is megfigyeltem, hogy az aksi mintha gyorsabban merülne. Végül azt is megfigyeltem, hogy a Switch érezhetően melegszik ezekkel a beállításokkal. Elképzelhető emiatt a három ok miatt (az említett dropos átvezetők és az aksi gyorsabb merülése és a konzol melegedése) voltak arra kényszerítve (vagy döntöttek maguk a fejlesztők erről) hogy ezeket az grafikai opciókat kiszedik a végleges Switch verzióból.

De a modderek nem álltak meg a kozmetikai tuningnál! Aki inkább 60 fps-en szeret játszani, és nemcsak alapból „okosított” Switch-e van, hanem még ráadásul túlhajtotta is „overclockinggal”, az egy másik moddal 30-ról 60 fps-re is felturbózhatja a játék framerate-jét. Ezt a lehetőséget a második videóban nézhetitek meg. Az azért elég esélytelen, hogy ez a lehetőség a hivatalos patch-ként a játékba kerüljön, de talán, ha valaha is elkészít a Nintendo egy „Switch Pro” (bárhogy is hívják majd), melyet már korábban rebesgettek, akkor a The Witcher 3 ezen lehetőségei, vagy akár továbbiak is bekerülnek a játékba.

Forrás: WCCFTech, Nintendolife,

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu