Fekete karácsony: ismeretlen tettes gyilkolássza a lányokat a ’74-es horror remake-jében [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Fekete karácsony stílusosan december közepén érkezik a mozikba.

A horrorfilmekre specializálódott Blumhouse legutóbbi sikerfilmje a Halloween remake volt a sorozat a legnagyobb bevételt hozó filmjével, és most a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően. A film sajtóanyagában olvasható rövid szinopszis a következő.

„A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. Ám a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre.”

Idén decemberben jön a Fekete karácsony, a filmet Sophia Takal (Démonaink) rendezte az April Wolfe-fal közösen írt forgatókönyvből. A szereplők Imogen Poots (Green RoomThe Art of Defense), Aleyse Shannon (Charmed), Brittany O’Grady (A csillag), Lily Donoghue (A Goldberg családSzeplőtlen Jane) és Caleb Eberhardt.

A Fekete karácsonyból egyébként már készült 2006-ban egy remake, reméljük, ez jobb lesz, mert azt eléggé lehúzták a kritikusok.

Az eredeti, 1974-es filmet inkább a (pszicho)thrillerek közé lehetne besorolni, hiszen az alapvető feszültséget a beteg gyilkos viselkedése biztosítja. Noha a sztori kicsit lassan indul be – bár az első gyilkosságra viszonylag hamar sor kerül, a következőkre viszonylag sokat kell várni, annak is köszönhetően, hogy aránylag kevés a potenciális áldozatok száma -, a feszültség fokozatosan nő.

Ezt eleinte még csak-csak oldja némi humor (és itt érdemes felhívni a figyelmet néhány zseniális karakterre, mint pl. a lányokra felügyelő iszákos néni, vagy a kissé butácska rendőr), és persze a lányokkal együtt a néző is csak szórakozásnak veszi a zaklató telefonhívásokat. A rendező viszonylag sok időt szán az emberi viszonyok bemutatására, a sztori felépítésére, így a film első fele picit talán lassú a mai néző számára.

Azonban a hangnem fokozatosan elkomorul, a néző érzi, hogy előbb-utóbb még durvább események fognak történni. Az emberek keresni kezdenek egy eltűnt kislányt, akinek később csak a holttestét találják meg, közben a lánykollégium lakói szépen sorban „eltűnnek”, a fiatalok között is szépen lassan felüti a fejét az egyenetlenség, a telefonhívások pedig egyre brutálisabbak és félelmetesebbek lesznek, még a mai néző számára is meglepően obszcének. Végül gyanúba keveredik Jess barátja, Peter is, és kettejük sztorija adja a film egyik legfőbb vonulatát.

Az új remake tehát 2019 december 12-én látható a mozikban, a trailert pedig alant láthatjátok.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu